Parlamentul dezbate azi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

S.B.
Politică / 31 august 2020

Parlamentul dezbate azi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbate, luni, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iniţiată de 205 senatori şi deputaţi. În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează "pentru", iar USR şi PNL nu participă la vot. UDMR a precizat că decide până la ora şedinţei cum se va poziţiona, iar PSD se bazează pe voturile tuturor parlamentarilor proprii. Social-democraţii care nu se vor prezenta sau vor vota altfel decât a decis partidul nu vor mai face parte din echipa PSD, a anunţat prim-videpreşedintele formaţiunii, Sorin Grindeanu, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, moţiunea de cenzură a fost iniţiată de 205 senatori şi deputaţi şi sunt necesare 233 de voturi pentru ca ea să treacă de Parlament, iar Guvernul să fie demis.

În documentul intitulat "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor", social-democraţii acuză Executivul că a pierdut complet controlul în gestionarea situaţiei COVID-19. De asemenea, Guvernul este acuzat de devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei.

PSD aminteşte şi de măsurile contradictorii ale Executivului şi vorbeşte despre restricţii impuse fără rost românilor.

În plus, social-democraţii fac referire la "distorsionarea datelor comunicate despre evoluţia pandemiei" şi la faptul că testele puţine au dus la existenţa multor cazuri neidentificate care au accelerat răspândirea pandemiei.

PSD mai vorbeşte despre "haosul din educaţie" şi despre "dezastrul bugetar".

Partidul condus de Marcel Ciolacu afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a fost surprins fără mască la reuniunile de la Bruxelles, "într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie".

De asemenea, PSD îi reproşează ministrului de Finanţe Florin Cîţu că, în doar nouă luni de guvernare PNL, a împrumutat 105 miliarde lei.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că există suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă, în condiţiile în care sunt necesare 233 de voturi. El a precizat că şi fără aleşii UDMR există numărul necesar pentru ca Guvernul Orban să pice.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că o eventuală votare a moţiunii de cenzură înaintate de PSD ar "şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense" cu care se confruntă, el arătând că, din punctul de vedere al puterii executive, dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională nu este în acord cu legea fundamentală, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. AZI,romanii,au ocazia sa vada cine slujeste cu adevarat tara si pe ei,din cei pe care i-au trimis in parlament.Cu ocazia votului,vor iesi la iveala doua lucruri si anume:-1-Ce parlamentari au fost cumparati de cate IOHANNIS din randul opozitiei si-2- Care sunt tradatorii din randul PSD,PRO ROMANIA si ALDE.Asa ca romani,ochii pe ei ca sa stiti pe cine alegeti la urmatorul scrutin de la parlamentare.!

    Tot azi,este ZIUA LIMBII ROMANE.Insa despre acest eveniment nu sufla o vorba nici mass-media,nici cei care ne conduc azi.----"Liba noastra-i o comoara.In adancuri infundata.Un sirag de piatra rara.Pe mosie revarsata." Cum insa pentru IOHANNIS,limba romana este o necunoscuta,mai ceva ca si tratarea coronavirusului,neamtul ,nu ii da nici o importanta,intrucat el nu simpe romaneste ci,este cu gandul la merkel sa vada daca nu mai primeste vreo pomana cu care sa le scoata ochii,sclavilor din colonia pe care o stapaneste.!

    MASS-MEDIA,sta si ea la panda si asteapta ca ORBAN,sa le arunce si celor care o slujesc,o MITA pentru a-i sustine guvernul.Cred ca intre cei din presa(nu in totalitate) si interlopi,nu este prea mare deosebire.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb