Partaj cu "Generaţia de Aur"

Partaj cu "Generaţia de Aur"

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 4 martie

English Version

Dan Nicolaie

Actuala conducere a Federaţiei Române de Fotbal dovedeşte că nu are în dotare doar "limba de lemn" de esenţă tare, ci şi flexibilitatea unui butuc de stejar. Una dintre puţinele generaţii de succes ale fotbalului autohton sărbătoreşte anul acesta 30 de ani de la un turneu final de ţinut minte, atât pentru ce a fost, cât şi pentru ce ar fi putut să fie. S-a lansat un film, care conţine povestea acelei veri americane, se va juca un meci demonstrativ şi a fost prezentat un tricou de joc îmbibat de nostalgie.

La ultima parte apare problema.

Tricourilor le va lipsi ceva, vechea siglă a FRF, pe care tricolorii au avut-o în dreptul inimii la vremea respectivă. Federaţia a ţinut să-şi arate scorţoşenia la adăpostul unor contracte şi regulamente care îi dau dreptate pe tărâmul financiar, dar o lasă descoperită pe cel sentimental. Contracte, mărci, acord, brand, sponsori, reclame sunt cuvintele folosite pentru a justifica divorţul definitiv dintre actuala federaţie şi "Generaţia de Aur". Evident că situaţia putea fi uşor tranşată dacă nu ar fi existat o antipatie sinceră între cele două părţi. FRF mai anunţă că nu e implicată în organizarea evenimentului. Trebuia să fie! Pentru publicul larg explicaţiile contează mai puţin. La fel de puţin va conta şi pentru fanul nostalgic dacă tricoul pe care îl cumpără va avea sau nu fosta siglă pe piept, important este că pe spate să scrie Hagi, Răducioiu, Prodan, Dumitrescu, Stelea, Popescu, Munteanu...

Actualul şef al FRF ar trebui să înţeleagă faptul că alegerile de la Casa Fotbalului sunt una şi simpatia publică e alta. Oricâte mandate va mai câştiga, peste 30 de ani nimeni nu va dori să cumpere un tricou galben pe spatele căruia va scrie Burleanu, chiar dacă pe faţă va avea toate siglele din istoria federaţiei.

Altfel, divorţul a fost înregistrat public!

La partaj FRF va rămâne cu vechea siglă, care nu-i mai foloseşte la aproape nimic, iar fostele glorii cu amintirile şi cu dragostea oamenilor.

Partaj echitabil!

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Frumos articolul. Bine punctat.

    1. GENERATIA de AUR, a FOST,ESTE si va RAMANE, MANDRIA de IERI,AZI si MAINE,a FOTBALULUI ROMANESC. Crescuti intr-un MEDIU SANATOS de catre ANTRENORI PRICEPUTI,veniti din FAMILII MODESTE si PROTEJATI de catre REGIMUL CEAUSESCU,a DEMONSTRAT ca iata cu MULTA ,MUNCA,SERIOZITATE dar mai ales DORINTA de a face ceva pentru TARA,ca a reusit sa SPERIE OCCIDENTUL cel TRUFAS. Sub PROTECTIA lui VALENTIN CEAUSESCU,echipa STEAUA,a UMILIT toata FLOAREA cea VESTITA a EUROPEI si le-a ARATAT STRAINILOR ca niste FOTBALISTI crescuti fara BUNATATILE OCCIDENTULUI,mancand SANATOS produse ROMANESTI, nu numai ca i-a UMILIT dar a INVINS chiar la ea acasa BARCELONA. Ma uit azi la toata ADUNATURA de STRAINI din campionatul nostru(refuzati de echipele mari europene),care alaturi de alti JUCATORI de FOTBAL ROMANI,joaca un FOTBAL care nici la inceputurile fotbalului bu se juca asa rau. Cat despre NATIONALA,a ajuns de RASU CURCILOR si cu CHIU cu VAI,s-a CALIFICAT la EUROPENE luptand cu echipe pe care altadata GENERATIA de AUR,ii INVINGEA la SCORURI de TENIS si actualii conducatori ai fotbalului romanesc,se lauda de zici ca au CASTIGAT CAMPIONATUL EUROPEAN. Nu vreau sa JIGNESC exceptiile din fotbalul nostru de azi (putine la numar),insa CAMPIONATUL NOSTRU este de LIGA a patra din ANGLIA. La asa FEDERATIE,asa CAMPIONAT si asa nu FOTBALISTI,ci,JUCATORI de FOTBAL..!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb