Parteneriat EUROCHAMBRES - Parlamentul European pentru alegerile din 2019

V.V.
Internaţional / 1 februarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele EUROCHAMBRES, Christoph Leitl, a semnat în data de 30 ianuarie 2019 un memorandum de înţelegere cu preşedintele Parlamentului European.

Parteneriatul va contribui la generarea impulsului şi implicării cetăţenilor în alegerile europene, prin reţeaua de peste 800 de camere de comerţ şi industrie din întreaga Uniune Europeană, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

În declaraţia sa de la lansare, preşedintele Leitl a explicat motivele pentru care EUROCHAMBRES încheie pentru prima dată un astfel de acord cu Parlamentul European: "Trăim vremuri imprevizibile din punct de vedere politic şi am luat această decizie istorică pentru asociaţia noastră, deoarece alegerile din 2019 vor avea o importanţă istorică. Camerele sunt actori economici, nu politici, însă reţeaua noastră doreşte să facă tot posibilul pentru a se asigura că cetăţenii vor merge să voteze în luna mai, având o imagine clară privind importanţa Uniunii Europene şi alegerii unor europarlamentari implicaţi, informaţi şi angajaţi pentru următorii 5 ani."

EUROCHAMBRES şi reţeaua camerală va colabora, de asemenea, cu Parlamentul European şi candidaţii la alegerile europarlamentare pentru a evidenţia şi discuta problemele-cheie pentru oamenii de afaceri. "Următorul Parlament European trebuie să se angajeze la o agendă ambiţioasă de competitivitate. Politicienii nu creează locuri de muncă şi creştere economică, antreprenorii - da, însă au nevoie de condiţii favorabile. Probleme mari, precum deficitul de competenţe, schimbările climatice, economia circulară, finalizarea pieţei unice şi agenda comercială globală trebuie abordate în mod eficient la nivelul UE."

EUROCHAMBRES consideră că Europa trebuie să avanseze împreună, nu să meargă înapoi separat. Preşedintele Leitl explică: "Brexit a atârnat prea mult timp deasupra UE ca un nor întunecat. Nu ne putem permite să ne distragă din construirea unui viitor pozitiv pentru UE. Europarlamentarii pentru perioada 2019-2024, cu siguranţă, nu vor fi întotdeauna de acord cu privire la cea mai bună cale, însă trebuie să fie de acord că pentru UE calea este înainte, nu înapoi!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb