Partidul Iniţiativa Naţională cere verificarea investiţiilor realizate de OMV la "Petrom"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2006

Partidul Iniţiativa Naţională (PIN) îi solicită ministrului Economiei şi Comerţului, Codruţ Şereş, să verifice inves-tiţiile realizate de compania OMV la Petrom. Potrivit unui comunicat de presă, PIN doreşte ca opinia publică să fie informată dacă investiţia de 234,4 milioane euro, constînd în achiziţionarea de către Petrom a 178 staţii de distribuţie din România, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru de la OMV, res-pectă programul de investiţii în modernizare şi retehnologizare asumat de investitorul austriac prin contractul de privatizare.

PIN a făcut această solicitare ministrului Codruţ Şereş în condiţiile în care statul român, deţine, prin intermediul Minis-terului Economiei şi Comerţului, un pachet important din acţiunile Petrom, avînd reprezentanţi în Consiliul de Administraţie.

De asemenea, PIN doreşte să se afle care a fost poziţia reprezentanţilor statului român în CA Petrom inclusiv referitor la faptul că noile staţii de distribuţie achiziţionate de către compania românească vor funcţiona în continuare sub sigla OMV. PIN apreciază că politicile comerciale ale companiei Petrom, administrate de reprezentanţi OMV Austria, sînt de natură să maximizeze profiturile indirecte ale părţii austriece în defavoarea statului român.

"În cazul în care nu vom primi un răspuns clar şi documentat, PIN va demara o serie de acţiuni parlamentare şi în justiţie împotriva celor res-ponsabili", se afirmă în comunicat.

OMV vrea să construiască un "Petrom" City în ţara noastră

Grupul OMV intenţionează să transforme Petrom într-o companie de interes regional, prin extinderea operaţiunilor în ţările limitrofe, precum şi în ţările din bazinul Mării Negre şi în Republica Moldova, potrivit precizărilor făcute de directorul general al OMV, Wolfgang Ruttensdorfer, cu ocazia unei vizitei oficiale efectuate, la Viena, de primul-ministru al României, Călin Popescu-Tăriceanu. La întrevederea dintre premierul român şi directorul general OMV s-a discutat despre responsabilitatea socială a companiei faţă de cetăţenii români, în condiţiile în care preţurile petrolului şi gazelor pe piaţa internă au crescut foarte mult, cu consecinţe negative asupra consumatorilor. Proiectele de viitor ale companiei OMV legate de Petrom vizează deschiderea unui centru operaţional, la Bucureşti, cu 3.000 de angajaţi. OMV vrea să-şi promoveze interesele în ţările Europei de Sud-Est, dar şi în Ucraina şi Kazahstan prin intermediul României?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb