Patrick Pelata a demisionat din conducerea "Renault"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 aprilie 2011

Patrick Pelata a demisionat din conducerea "Renault"

Patrick Pelata, directorul de operaţiuni din cadrul "Renault" SA - al doilea constructor auto din Franţa, şi-a înaintat, luni seara, demisia din funcţie, ca urmare a scandalului de spionaj industrial care s-a dovedit a fi un fals. "Renault", grup la care statul francez este cel mai mare acţionar, cu o participaţie de 15%, a acceptat demisia lui Pelata la o şedinţă extraordinară a consiliului de administraţie, în cadrul căreia au fost discutate concluziile auditului referitor la scandalul de spionaj.

În luna ianuarie, producătorul auto a concediat trei directori, în baza suspiciunilor că proiectul de producţie a vehiculelor electrice a fost ţinta unei reţele internaţionale de spionaj, dar ulterior conducerea a admis că a fost indusă în eroare în acest caz.

Astfel, prin demisie, Patrick Pelata - în vârstă de 55 de ani, şi-a asumat responsabilitatea pentru scandalul stânjenitor.

"Pelata va continua să conducă operaţiunile până la plecarea sa de la Renault, după care va primi un post în cadrul alianţei Renault - Nissan", a anunţat compania franceză.

După reuniunea de luni a board-ului, au fost eliberaţi din funcţie şi alţi executivi: directorul de personal Jean-Yves Coudriou, şeful departamentului juridic - Christian Husson, şi secretarul general Laurence Dors.

Responsabilii în domeniul securităţii Remi Pagnie, Marc Tixador şi Dominique Gevrey vor pleca, la rândul lor, din companie. Gevrey este acuzat de fraudă în cazul menţionat.

Conducerea "Renault" a aprobat un proiect de înţelegere cu cei trei directori demişi fără ca aceştia să fie vinovaţi: Michel Balthazard, Bertrand Rochette şi Matthieu Tenenbaum. Cei trei vor fi despăgubiţi, însă detaliile privind înţelegerile cu aceştia nu au fost dezvăluite.

Compania franceză a negociat un acord şi cu Philippe Clogenson, un alt executiv demis în 2009, fără motiv. Acesta va reveni, luna viitoare, în funcţia de director de dezvoltare a afacerilor la "Renault Consulting".

Analiştii cred că demisia lui Pelata pune sub semnul întrebării execuţia planului strategic care a fost anunţat recent, întrucât directorul de operaţiuni a avut un rol esenţial în elaborarea acestuia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb