Patronatele au soluţii la creşterea şomajului

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 20 noiembrie 2008

Patronatele au soluţii la creşterea şomajului

Confederaţia Naţională a Patronatului Român (CNPR) avertizează că, în condiţiile creşterii rapide a şomajului, formele actuale de asistenţă socială, acordate de către stat celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, ar trebui revizuite.

Potrivit CNPR, la ora actuală sunt necesare forme atractive de menţinere a personalului disponibilizat temporar, în gestiunea, pregatirea şi reinserţia aces­tora în aceleaşi unităţi, odată cu reluarea activitaţii la parametrii normali.

Confederaţia patronală propune Guvernului să iniţieze în regim de urgenţă negocieri cu partenerii sociali.

"CNPR propune adoptarea de măsuri specifice creşterii activităţii în domeniul realizării de lucrări publice de interes local, regional şi naţional şi utilizarea cât mai rapidă a întregii forţe de muncă disponibilizate, munca depusă putând să fie plătită suplimentar faţă de unele ajutoare de şomaj deja alocate acestor persoane", se arată într-un comunicat al CNPR, remis redacţiei.

Conform confederaţiei patronale, există suficiente fonduri publice şi proiecte de interes public ce ar trebui realizate, iar asistenţa socială excesivă nu ar trebui acceptată.

"În ţară trebuie executate lucrări de alimentare cu apă, canalizare, repararea şi construcţia de şcoli, repararea şi construcţia de spitale, realizarea de drumuri judeţene, modernizarea drumurilor naţionale şi construcţia de autostrăzi, construirea de locuinţe şi izolarea termică a clădirilor, precum şi un important volum de lucrări de modernizare industrială", sunt câteva dintre propunerile CNPR, pentru rezolvarea situaţiei actuale a şomajului.

"Este inacceptabil să avem şomeri indemnizaţi şi să fie oferită în continuare zeci de mii de locuri de muncă rămase neocupate", afirmă reprezentanţii confederaţiei patronale.

CNPR mai propune un plan de acţiune privind o serie de măsuri ce ar trebui să asigure atât mobilitatea mai mare a forţei de muncă - dispusă să lucreze în condiţii de şantier, la distanţe de minim 200 de kilometri de reşedinţă -, cât şi flexibilitatea forţei de muncă în ceea ce priveşte recalificarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb