PD-L îi cere lui Geoană să renunţe la preşedinţia Senatului

Ioana Popa
Ziarul BURSA #Politică / 2 septembrie 2009

PD-L îi cere lui Geoană să renunţe la preşedinţia Senatului

Partidul Democrat-Liberal îi cere lui Mircea Geoană, candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale, să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, se arată într-un comunicat remis, ieri, de PD-L.

"Înţelegem poziţia ingrată în care se află Mircea Geoană, preşedinte al Senatului, dar şi candidat al PSD la alegerile prezidenţiale din acest an, care este suspectat de opinia publică de faptul că foloseşte facilităţile funcţiei sale publice în scop electoral. Institutul de Politici Publice s-a sesizat deja asupra acestui aspect, sugerându-i candidatului PSD la alegerile prezidenţiale să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului", se arată în comunicat.

PD-L aminteşte că alţi doi candidaţi - al PNL şi al UDMR - la funcţia supremă în stat şi-au prezentat demisiile din funcţiile deţinute în ierarhia Parlamentului.

"Partidul Democrat-Liberal aşteaptă de la candidatul PSD Mircea Geoană să dea dovadă de responsabilitate, respectiv să nu folosească resursele publice care decurg din funcţia de preşedinte al Senatului în campania electorală în care s-a angajat de luni şi să-şi dea demisia din funcţia publică pe care o deţine", se precizează în comunicat.

Institutul pentru Politici Publice a salutat, ieri, decizia candidatului PNL în alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, de a demisiona din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, sugerându-i lui Mircea Geoană să facă un gest similar sau să solicite în perioada oficială a campaniei să i se aprobe concediu fără plată.

"În calitate de contribuabili, membrii IPP îi cer lui Mircea Geoană să ia o decizie similară, cel puţin solicitând în perioada oficială a campaniei să i se aprobe concediu fără plată dacă nu să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului, dovedind astfel că nu este legat de putere, de avantajele financiare sau de imaginea publică pe care funcţia de Preşedinte al Senatului o aduce", a precizat IPP

MIRCEA GEOANĂ, preşedintele Senatului:

"Nu există nicio incompatibilitate între funcţia pe care o deţin şi candidatură"

Mircea Geoană susţine că nu doreşte să urmeze exemplul candidatului PNL la preşedinţie, Crin Antonescu, care a renunţat la funcţia sa de vicepreşedinte al Senatului, pentru că nu se află în stare de incompatibilitate.

Replica candidatului PSD la alegerile prezidenţiale vine în urma solicitării scrise din parte PD-L, prin care i se cere să-şi dea demisia din fruntea Senatului, suspectat fiind că s-ar folosi de prestigiul funcţiei pentru a face campanie.

Mircea Geoană explicat: "În nicio ţară democratică nu este considerată ca incompatibilitate această dublă postură în care se află orice om politic ales sau numit într-o funcţie. Întrucât nu folosesc fonduri publice în acţiunile de campanie şi sunt prezent la lucrările Senatului, nu există nicio incompatibilitate între funcţia pe care o deţin şi statutul de candidat PSD la alegerile prezidenţiale".

Domnia sa a conchis că singura preocupare pe care o are în acest moment este ca ţara noastră sa iasă din criză prin crearea de locuri de muncă şi prin repornirea economiei. (Cristina Mihalaşcu)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb