PE MĂSURĂ CE OAMENII CAUTĂ ALTERNATIVE LA WHATSAPP Signal înregistrează creşteri spectaculoase ale instalărilor zilnice

G.U.
Companii / 12 ianuarie 2021

Signal înregistrează creşteri spectaculoase ale instalărilor zilnice

Numărul noilor utilizatori care instalează aplicaţia gratuită de mesagerie instantanee Signal în fiecare zi este pe cale să depăşească pragul de 1 milion, aducându-l mai aproape de nivelurile înregistrate de mult mai marele său rival WhatsApp, în urma publicării unui update al acestui serviciu de mesagerie online deţinut de Facebook în ceea ce priveşte politica sa de confidenţialitate, transmite Reuters.

Aproximativ 810.000 de utilizatori din lumea întreagă au instalat Signal în cursul zilei de duminică, de aproape 18 ori mai mult decât numărul de descărcări ale acestei aplicaţii din data de 6 ianuarie, ziua în care WhatsApp şi-a actualizat termenii politicii sale de confidenţialitate, potrivit datelor comunicate de compania Apptopia.

Noii termeni de confidenţialitate de la WhatsApp îşi rezervă dreptul de a împărtăşi datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile în care se află şi numerele lor de telefon, cu compania sa mamă, Facebook Inc., şi cu divizii ale acesteia, precum Instagram şi Messenger.

Susţinătorii dreptului la confidenţialitate au pus sub semnul întrebării acel update şi au citat istoricul companiei Facebook în ceea ce priveşte gestionarea datelor private ale utilizatorilor, iar mulţi dintre ei le-au sugerat acestora să migreze către alte platforme online, precum Telegram şi Signal.

Pentru a face faţă numărului mare de utilizatori noi, platforma online Signal a declarat duminică că a adăugat mai multe servere pentru a susţine traficul online. Până de curând această aplicaţie non-profit era folosită în mare parte de jurnalişti şi activişti pentru drepturile omului, care căutau un mod de comunicare mai sigur şi cu o criptare superioară, notează sursa citată.

Aplicaţia WhatsApp, ale cărei instalări zilnice au scăzut cu 7% duminică în comparaţie cu ziua de miercuri, a fost descărcată de aproape 1,2 milioane de utilizatori pe 10 ianuarie, conform Apptopia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb