Pele este omagiat de personalităţi politice de pe mapamond

G.D.
Internaţional / 30 decembrie 2022

Pele este omagiat de personalităţi politice de pe mapamond

Preşedintele ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a adus un omagiu legendei fotbalului Pele, care a încetat din viaţă ieri, la vârsta de 82 de ani, spunând pe Twitter că "nu a existat niciodată un număr 10 ca el", informează AFP, conform Agerpres.

"Puţini brazilieni au purtat numele ţării noastre atât de departe ca el", a adăugat Lula, care va fi învestit în funcţia de preşedinte duminică, postând mai multe fotografii cu el şi legendarul atacant care a murit de cancer într-un spital din Sao Paulo.

Şi preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat memoria legendei fotbalului brazilian."Jocul. Regele. Eternitatea", a scris şeful statului francez pe Twitter."Regele Pele ne-a părăsit. Legenda sa, însă, nu se va stinge niciodată", a reacţionat, la rândul ei, ministrul francez al sportului, Amelie Oudea-Castera."El a fost sufletul fotbalului. Un campion, un magician, un geniu. Al cărui zâmbet spunea totul".

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, l-a lăudat pe fotbalistul brazilian, descriindu-l drept "una dintre cele mai mari, dacă nu chiar cea mai mare" figură din istoria fotbalului."Pele a fost unul dintre cei mai mari, dacă nu chiar cel mai mare. A distrat miliarde, a prezentat unor generaţii întregi bucuria fotbalului şi a arătat lumii că nu există un vis prea mare", a declarat pe Twitter preşedinta Parlamentului European. Metsola, primul înalt oficial al Uniunii Europene care a reacţionat la moartea regelui fotbalului, a asigurat că "Europa se alătură Braziliei şi lumii în doliu pentru un gigant cu un joc frumos", într-un mesaj însoţit de o fotografie în care Pele sărbătorea înscrierea unui gol.

La rândul său, preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a scris pe Twitter:"Pentru un sport care apropie oamenii mai mult ca oricare altul, călătoria lui Pele de la începuturile umile la legenda fotbalului este o poveste despre ceea ceea ce este posibil".

Barack Obama, fostul preşedinte al SUA, a scris, tot pe Twitter:"Pele a fost unul dintre cei mai mari jucători care au practicat acest sport frumos. A fost şi unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi din lume. El a înţeles puterea sportului de a aduce oamenii împreună".

Fostul preşedinte american, Bill Clinton, a reacţionat, la rândul său, pe Twitter:"Pele nu a fost doar o legendă a fotbalului, ci a fost şi o persoană implicată în acţiuni umanitare, un simbol mondial. Şi-a folosit faima pentru a-i împuternici pe copiii proveniţi din medii defavorizate şi pentru a inspira generaţii din întreaga lume".

Singurul fotbalist care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970), brazilianul Pele, al cărui nume real este Edson Arantes do Nascimento, a fost ales în 1999 sportivul secolului de către Comitetul Olimpic Internaţional.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a decretat trei zile de doliu printr-un decret publicat în Jurnalul Oficial.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 1958,1962,1970...Au trecut cateva decenii.Sunt putin cei ,care poate mai traiesc si sa-l fi vazut pe ''magigianul' in fotbal 'Pele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb