PENTRU 30 OCTOMBRIE  CCR a amânat dezbaterea modificărilor Legii dării în plată

E.O.
Bănci-Asigurări / 9 octombrie 2019

CCR a amânat dezbaterea modificărilor Legii dării în plată

Dezbaterea Curţii Constituţionale a României (CCR) pe marginea modificărilor Legii dării în plată a fost amânată pentru data de 30 octombrie, după cum ne-a anunţat instituţia.

Modificările aduse Legii dării în plată urmau să fie dezbătute, astăzi, de CCR. Potrivit textului de lege, judecătorul este obligat să constate incidenţa impreviziunii şi, în consecinţă, să reechilibreze contractul dacă nivelul cursului de schimb a crescut cu cel puţin 20% faţă de momentul acordării împrumutului.

Debitorii împrumutaţi în franci elveţieni (CHF) consideră că pronunţarea Curţii Constituţionale este crucială, într-un climat anti-consumator în cadrul instanţelor de judecată.

În acest context, Asociaţia CREDERE a depus, zilele trecute, la Curtea Constituţională, un memoriu amicus curiae, ce cuprinde "o statistică îngrijorătoare şi peste 200 de scrisori ale debitorilor afectaţi de hotărârile judecătoreşti". Setul de documente depus depăşeşte 320 de file, au anunţat consumatorii.

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a depus, ieri, la Curtea Constituţională, Raportul de susţinere a textului de modificare a Legii dării în plată.

Legea dării în plată a fost modificată de Parlament în 26 iunie, după ce Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, a aprobat amendamentele depuse de senatorul ALDE Daniel Cătălin Zamfir.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. CURTEA SA DEA MAI REPEDE MODALITATEA DE A HOTARI JUDECATORII IMPREVIZIUNEA,PE CARE FIECARE O HOTARASTE DUPA CUM VREA SA O INTALEAGA ,FARA SA I-A IN CONSIDERATIE DEVALORIZAREA VALUTELOR,IMBOLNAVIREA DEBITORILOR,TAIERILE SALARIALE DIN GUVERNAREA BOC-BASESCU ,

    1. multumiti PNL si USR. ei au trimis legea la CCR. De ce oare?

      Pentru ca este neconstitutionala. Dar atunci cand stai cu mana intinsa sa-ti rezolve altii treaba ta, analfabet functional notoriu, nu poti sa discerni de ce nu respecta Constitutia.

      AU INTERESE MESCHINE CU BANCILE ,LIBERALII NU AU FOST CU POPORUL NICIODATA,

    Ce inseamna de fapt aceasta inpreviziune daca nu chiar acest dezechilibru contractual sau risc supraadaugat cauzat de devalorizare vadită a bunului si cresterea cursului atat de evidentă ? Impreviziunea are legatura cu faptul ca poti plati dar nu vrei sa platesti sau cu faptul ca esti ruinat ? Nu inteleg bine termenul ambiguu, nu inteleg de ce as plati cat timp realitatea a condus la ruinarea consumatorului si la imbogatirea creditorului ! Sa asteptam nerabdatori opinia Judecatorilor Curtii Constitutionale , eu una cu speranța ca vor avea intelepciunea lui Solomon, cel mai mare dar al omului !

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb