PENTRU AL TREILEA AN CONSECUTIV Transelectrica obţine ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă, din partea Moody's

A.I.
Piaţa de Capital / 7 mai 2020

Transelectrica obţine ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă, din partea Moody's

Transelectrica (TEL) a obţinut, pentru al treilea an consecutiv, ratingul Ba1 (Corporate Family Rating) cu perspectivă pozitivă, din partea Agenţiei Internaţională de Rating Moody's Investors Service, se arată într-un comunicat al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă reflectă un profil de risc de afaceri scăzut al Transelectrica, având în vedere importanţa strategică a Companiei de monopol natural, în contextul unei îmbunătăţiri continue a cadrului de reglementare.

În plus, ratingul Companiei, la nivel individual (Baseline Credit Assessments) a cunoscut o îmbunătăţire, urcând de la Ba2 la Ba1. Ratingul individual reprezintă capacitatea intrinsecă a unei companii de a face faţă obligaţiilor financiare fără suportul guvernamental.

"Reconfirmarea ratingului cu perspectivă pozitivă este o validare a credibilităţii Companiei în relaţia cu investitorii. Transelectrica doreşte să menţină şi să consolideze această credibilitate prin seriozitate şi profesionalism şi prin consecvenţă în implementarea planurilor investiţionale", menţionează compania în comunicat.

Obţinerea ratingului Ba1 cu perspectivă pozitivă consolidează o poziţie favorabilă cu privire la capacitatea Companiei de a-şi onora obligaţiile financiare prezente şi viitoare, arătând că Transelectrica are un profil financiar solid, cu un nivel redus de îndatorare şi valori financiare puternice, stabile şi predictibile, în contextul unui parcurs caracterizat prin aplicarea continuă şi consecventă a principiilor-cheie ale cadrului de reglementare, se mai arată în notificare.

"De asemenea, se aşteaptă menţinerea profilului financiar puternic al Companiei prin implementarea planurilor de investiţii", adaugă compania.

Pentru anul trecut, Transelectrica a obţinut un profit net de 96,03 milioane de lei, în creştere cu 18,11% faţă de cel realizat în anul anterior. În 2017, transportatorul de energie electrică a înregistrat o pierdere contabilă de 47,94 milioane de lei generată, în principal, de o cheltuială stabilită în baza unei decizii de impunere a ANAF, în sumă de 99,89 milioane de lei.

Acţionarul majoritar al Transelectrica este Statul Român care, prin Secretariatul General al Guvernului deţine 58,69% din companie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cea mai toxica actiune din liga intai : de la peste 30 lei a ajuns la 17 lei.Nu are egal la pierdere intre celelalte actiuni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb