PENTRU CĂ NU A CONVOCAT AGA PENTRU APROBAREA REZULTATELOR PE 2015 ASF a amendat preşedintele Unirea Shopping Center cu 12.000 de lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 ianuarie 2017

ASF a amendat preşedintele Unirea Shopping Center cu 12.000 de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a obligat conducerea "Unirea Shopping Center" să facă urgent demersurile pentru aprobarea rezultatelor financiare pe 2015 în Adunarea Generală a Acţionarilor, iar pentru faptul că nu a îndeplinit această obligaţie până acum, a amendat-o cu 12.000 de lei pe Carmen Adamescu, preşedintele Consiliului de Administraţie (fosta soţie a lui Dan Adamescu), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Autoritatea a constatat că societatea nu şi-a îndeplinit obligaţiile legale de convocare a acţionarilor în vederea aprobării rezultatelor financiare pe 2015, în condiţiile în care familia Adamescu a reclamat, de mai multe ori, instituţia că nu îşi face treaba, întrucât nu a reacţionat la cererile acţionarilor "Unirea" cu privire la convocarea Adunării Generale.

În noiembrie, "The Nova Group" România, controlată de Dan Adamescu, a transmis că solicită Autorităţii să convoce Adunarea Generală a Acţionarilor Unirea Shopping Center, pe fondul neînţelegerilor cu preşedintele companiei Carmen Palade, fostă Adamescu. "The Nova Group" a transmis trei înştiinţări scrise către ASF, pe 26 aprilie 2016, pe 1 iunie 2016 şi pe 11 noiembrie 2016, solicitând intervenţia instituţiei pentru a impune obligaţiile de drept societar asupra doamnei Carmen Palade şi a Consiliului de Administraţie, cu scopul de a convoca Adunarea Generală a Acţionarilor la Unirea Shopping Center şi de a debloca activitatea companiei", a transmis "The Nova Group", atunci, adăugând: "Doamna Carmen Palade - încă preşedinte al Consiliului de Administraţie al centrului comercial Unirea Shopping Center - refuză să organizeze întrunirea acţionarilor cu ordinea de zi cerută de acţionarul majoritar, încălcând astfel legea pieţei de capital, precum şi dreptul fundamental al acţionarului majoritar, spunând că va pleca de la cârma companiei după bunul plac".

În iunie, Bursa de Valori Bucureşti a informat că a inclus în Lista Specială de Observare Emitenţi societăţile Unirea Shopping Center Bucureşti (SCDM) şi Termex Balş (TEXV), pentru nerespectarea obligaţiilor de raportare regulamentare: "Emitenţii ale căror acţiuni sunt admise la tranzacţionare pe sistemul alternativ AeRO au obligaţia transmiterii Raportului Anual în termen de 4 luni de la încheierea exerciţiului financiar, conform prevederilor Codului BVB - operator de sistem şi ale Regulamentului CNVM/ASF nr. 1/2006. Cele două societăţi nu au respectat această obligaţie de raportare şi nici nu au întreprins măsurile necesare convocării Adunării Generale Ordinare Anuale (în vederea aprobării situaţiilor financiare şi a raportului anual). Bursa de Valori Bucureşti a transmis în prealabil atenţionări societăţilor cu privire la neîndeplinirea acestei obligaţii".

Ulterior, Unirea Shopping Center a transmis că a înregistrat o pierdere de 6,52 milioane de lei, în 2015, faţă de un profit de 4,06 milioane de lei, în 2014. "Unirea" a avut o cifră de afaceri de 70,72 milioane de lei, anul trecut, în scădere cu 8,25% faţă de 2014.

Dan Adamescu şi Carmen Palade au divorţat, anul trecut.

Dan Adamescu a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare, pentru că a intervenit la judecători să obţină decizii favorabile în mai multe dosare de insolvenţă.

Totodată, procurorii DNA au pus sechestru pe acţiuni şi părţi sociale din averea lui Dan Adamescu, în valoare de 857 de milioane, în dosarul "Astra".

"The Nova Group Investments" România are o participaţie de 74% din capitalul social al Unirea Shopping Center, iar SIF Muntenia (SIF4) are o participaţie de 10%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ASF sanctioneaza firmele care nu au protectie politica.

    De Chimcomplex, care trebuia sa deruleze un program de rascumparare actiuni din piata, inca din luna Iulie 2016 si nu a facut nimic, ASF nu se leaga! 

    1. AGA Chimcoplex din data de 19.05.2016 a aprobat o perioada de 18 luni pentru derularea programului de răscumpărare. Nu au depasit termenul.

      Sa gandim putin logic.

      Cand spui ca vrei sa rascumperi pana la un plafon maximum de 7,7 milioane actiuni (deci, practic, poti rascumpara si o actiune), ai o medie lunara de tranzactii actiuni undeva la 20.000 actiunii (douzecimii), a trecut jumatate de an din termenul de 18 luni, intrebarea e cate actiuni se vor rascumpara, cand ai limita de maximum 25 sau 50% din media zilei!? 

      Oare cate actiuni poti rascumpara in aceste conditii?  

      Foarte putine!  

      Si atunci, de ce nu derulezi programul de rascumparare, stiind ca oricum nu poti rascumpara multe actiuni, desi ai "sugerat" ca ai un posibil plafon de 7,7 milioane actiuni (o cantitate imensa la lichiditatea din piata)?

      Totul e in scop de publicitate, ASF poate amenda Chimcomplex pentru manipulare piata, cu astfel de comunicate care nu sunt puse in practica. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb