PENTRU CĂ NU A FĂCUT OFERTĂ DE PRELUARE LA "COMPANIA DE INFORMATICĂ APLICATĂ", ASF menţine amenda dată lui Arpad Paszkany

OCTAVIAN RADU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 decembrie 2013

"Assix Architecture Cluj-Napoca" a scăpat de amendă, în urma contestaţiei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins contestaţiile finanţatorului grupării de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, şi Anamariei Feher - acţionari ai "Companiei de Informatică Aplicată Cluj-Napoca" (SOEL) -, împotriva amenzilor de câte 10.000 de lei, primite în septembrie.

Totodată, Autoritatea a admis plângerea formulată de societatea "Assix Architecture" Cluj-Napoca, care fusese sancţionată, în luna septembrie, cu amendă de 9.900 de lei (reprezentând 10% din cifra de afaceri), în calitate de acţionar la "Compania de Informatică Aplicată Cluj-Napoca" (SOEL).

Motivul amenzilor a fost faptul că cei trei acţionari SOEL nu ar fi respectat prevederile în ceea ce priveşte obligaţiile de raportare a deţinerilor de acţiuni, neraportând faptul că acţionează în mod concertat, având împreună o deţinere de peste 90% în drepturile de vot la "Compania de Informatică Aplicată Cluj-Napoca".

Astfel, Arpad Paszkany şi Anamaria Feher au rămas cu obligaţia achitării amenzilor. ASF nu a precizat de ce a admis contestaţia "Assix Architecture" şi de ce le-a respins pe celelalte.

La de 30 iunie 2013, finanţatorul grupării "CFR Cluj", împreună cu Ana Maria Feher şi cu "SC Assix Architecture" (fosta "SC Baucom") deţineau cumulat 276.538 de acţiuni, reprezentând 93,73% din capitalul social al SOEL.

Potrivit legii, acţionarii, individuali sau care acţionează în mod concertat, care depăşesc pragul de deţinere de 33% la o companie listată, sunt obligaţi să deruleze o ofertă de preluare adresată celorlalţi acţionari.

Autoritatea a considerat că transferurile dintre cei trei, din datele de 7 şi 21 iulie 2011, cu acţiuni SOEL, au fost tranzacţii negociate în prealabil.

Potrivit ASF, mandatarii lui Arpad Paszkany, Feher Anamaria şi "SC Assix Architecture SRL Cluj-Napoca" au participat şi au votat identic la cinci Adunări Generale ale Acţionarilor (AGA) SOEL (10.12.2011, 25.05.2012, 26.10.2012, 28.03.2013 şi 28.05.2013).

Un alt motiv de suspiciune al ASF a fost faptul că asociaţii societăţii "Wuc Invest" sunt Arpad Paszkany, cu o deţinere de 20%, şi "Mentor Development LTD", cu o participaţie de 80%, aceasta deţinând peste 50% din capitalul social al "S.C. Assix Architecture" (fosta "Baucom").

Arpad Paszkany şi "S.C. Assix Architecture" mai deţin împreună 36% din capitalul social al "Fortune Intel", potrivit Autorităţii

Domeniul de activitate al SOEL este prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe.

Compania are un capital social de 6.344.246 lei, împărţit în 295.356 acţiuni, cu o valoare nominală de 21,48 lei/unitate, iar capitalizarea bursieră este de 6,3 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb