PENTRU FINANŢAREA IMM ŞI INVESTIŢIILOR DIN ENERGIE Garanti Bank şi IFC au semnat un acord de 55 milioane euro

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 ianuarie 2019

Garanti Bank şi IFC au semnat un acord de 55 milioane euro

Garanti Bank şi International Finance Corporation (IFC) au încheiat, ieri, un acord de împrumut, în valoare de 55 de milioane de euro, pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi a proiectelor sustenabile de eficienţă energetică.

Acordul parafat ieri este cel de-al şaptelea pe care Grupul Garanti Româ­nia îl încheie cu IFC, în ultimii şapte ani.

Conform celor două instituţii, împreună cu această nouă linie de credit, IFC a acordat Grupului Garanti 157 de milioane de euro, în vederea sprijinirii IMM-urilor locale, începând din anul 2012.

Potrivit reprezentanţilor celor două entităţi, acordul de 55 de milioane de euro are scopul de a genera creştere şi rezistenţă la schimbările climatice.

Creşterea intermedierii financiare este vitală pentru susţinerea fluxului de credite către segmentul IMM, unul dintre pilonii principali ai economiei României, susţin sursele citate.

Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank România, a declarat: "Considerăm că este important să deschidem orizonturi noi, să susţinem IMM-urile şi companiile care dezvoltă proiecte eficiente din punct de vedere energetic, precum şi pe cele care adoptă tehnologii bazate pe energie regenerabilă".

Potrivit părţilor semnatare ale noului acord de împrumut, ţara noastră este foarte expusă inundaţiilor şi cutremurelor, evenimentele trecute provocând daune de miliarde de euro. Reformele instituţionale şi investiţiile recente au îmbunătăţit capacitatea de răspuns în caz de de urgenţă, însă impactul potenţial al dezastrelor asupra infrastructurii şi persoanelor vulnerabile rămâne extrem de mare, astfel că este o nevoie urgentă de consolidare a rezistenţei împotriva impactului evenimentelor climatice din ce in ce mai severe, au mai aratat sursele citate.

În acest sens, Vittorio Di Bello, director regional IFC pentru Instituţii Financiare, a afirmat: "Consolidarea rezistenţei României la schimbările climatice, prin susţinerea proiectelor din sectorul privat şi sporirea eficienţei energetice, este esenţială pentru creşterea continuă a economiei. Parteneriatul nostru cu Grupul Garanti România asigură, de asemenea, că micile afaceri şi antreprenorii vor continua să aibă acces la fondurile de care au nevoie pentru a creşte şi a crea locuri de muncă".

IFC, organizaţie membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din pieţele emergente şi colaborează cu peste 2.000 de societăţi comerciale de la nivel global ca să creeze pieţe şi oportunităţi în zone ale lumii ce se confruntă cu unele dintre cele semnificative provocări. În exerciţiul financiar 2017, finanţarea oferită de către organizaţie, pe termen lung, statelor în curs de dezvoltare a înregistrat o valoare record de 19,3 miliarde dolari.

Garanti Bank este prezentă la noi în ţară din anul 1998 şi face parte din grupul financiar-bancar Garanti Româ­nia, care reuneşte Garanti Leasing şi Garanti Consumer Finance. Garanti Bank România este deţinută de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), iar grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb