PENTRU ÎNCĂLCAREA PROCEDURII PRIVIND INIŢIEREA OFERTEI PUBLICE DE PRELUARE OBLIGATORIE, ASF a amendat acţionarul majoritar al Retrasib cu 25.000 de lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2018

ASF a amendat acţionarul majoritar al Retrasib cu 25.000 de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat compania SGB - SMIT International GmbH, în calitate de acţionar majoritar al Retrasib Sibiu (RTRA), cu amendă de 25.000 de lei, pentru încălcarea procedurii referitoare la iniţierea, în termenul prevăzut de lege, a unei oferte publice de preluare obligatorie a Retrasib, se arată într-un raport al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit acestuia, în data de 14 noiembrie 2017, SGB - SMIT International GmbH a depus la ASF, prin intermediul SSIF Vienna Investment Trust, documentaţia aferentă ofertei publice de preluare obligatorie a Retrasib, termenul legal de lansare a ofertei fiind astfel depăşit, se precizează în decizia ASF, în care se adau­gă: "Din analiza documentaţiei depuse, a rezultat că, modalitatea de determinare a preţului nu respectă dispoziţiile Legii nr. 24/2017, aspect comunicat, printre altele, ofertantului, SGB - SMIT International GmbH şi SSIF Vienna Investment Trust (...), până la data prezentei nefiind transmise completările solicitate".

Astfel, ASF a respins documentul de ofertă de preluare obligatorie a Retrasib iniţiată de SGB - SMIT International GmbH, la preţul de 0,07 lei/acţiune, având în vedere că preţul oferit nu respectă prevederile art. 38 (4) din Legea nr. 24/2017.

"Ofertantul SGB - SMIT International GmbH are obligaţia de a depune la ASF în termen de cel mult 15 zile de la emiterea prezentei decizii, documentaţia necesară aprobării derulării ofertei la cel puţin preţul minim determinat, cu respectarea prevederilor art. 38 (4) din Legea nr. 24/2017", se mai specifică în document.

Compania SGB - SMIT International GmbH are posibilitatea legală ca, în termen de 5 zile de la data comunicării notificării să formuleze obiecţiuni cu privire la cele constatate de ASF, potrivit notificării companiei.

În luna iulie 2017 Retrasib anunţa că One Equity Partners a preluat, indirect, toate acţiunile deţinute de grupul german SGB-SMIT la companie, respectiv 67,45% din acţiuni.

One Equity Partners este un fond de investiţii din Statele Unite ale Americii, ce investeşte preponderent în companii din sectoare precum industrie, servicii medicale şi tehnologie, care, până acum doi ani, făcea parte din JP Morgan Chase.

Retrasib are ca principală activitate producerea şi vânzarea de trans­formatoare de putere şi autotransformatoare cu puteri de până la 400 MVA şi tensiuni de până la 440 Kv şi componente, transformatoare speciale pentru staţii mobile, staţii de cale ferată şi de metrou.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb