Aerostar Bacău (ARS) a raportat, pentru primul trimestru al anului, un profit net de 20 milioane de lei, cu 4% peste cel din primele trei luni ale anului trecut, pe fondul creşterii veniturilor într-un ritm mai accelerat decât al cheltuielilor, după cum reiese din raportul companiei aeronautice publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Veniturile din exploatare s-au ridicat la 101 milioane de lei, cu 10,2% mai mari decât cele aferente perioadei ianuarie-martie 2021, aproape trei sferturi din încasări provenind din exporturi. "Vânzările la export au înregistrat o creştere determinată, în principal, de reactivarea pieţei pentru produse aeronautice fabricate", se arată în raportul Aerostar.
Cheltuielile din exploatare au fost de 79,67 milioane de lei, cu 9% mai mari comparativ cu cele din primul trimestru al anului trecut. Cheltuielile cu materialele s-au ridicat la 40,3 milioane de lei, în creştere cu 32,3%, în vreme ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au fost de 32,7 milioane de lei, cu 13,6% mai mari comparativ cu cele din perioada ianuarie-martie 2021.
În aceste condiţii, Aerostar a raportat, pentru primele trei luni ale anului, un rezultat din exploatare de 21,4 milioane de lei, cu 11,5% peste cel din primul trimestru al anului 2021, în timp ce din activitatea financiară compania aeronautică a obţinut un profit de 0,02 milioane de lei, sub cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.
În data de 27 mai, compania va plăti un dividend de 0,15 lei, echivalentul unui randament brut de 1,8%, faţă de preţurile curente de tranzacţionare ale acţiunii ARS.
Compania aeronautică din Bacău, a cărei evaluare bursieră se ridică la 1,25 miliarde de lei, este deţinută în proporţie de 71,5% de Iarom Bucureşti, în timp ce Evergent Investments are 15,2% din Aerostar.