PENTRU STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI,  Întâlnire la nivel înalt între Iohannis, Cioloş şi Isărescu

Laura Boico
Ziarul BURSA #Politică / 1 iunie 2016

Întâlnire la nivel înalt între Iohannis, Cioloş şi Isărescu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut ieri, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu Prim-ministrul Guvernului României, Dacian Cioloş, cu Preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, şi cu Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, privind prezentarea contribuţiei Guvernului la Strategiei de dezvoltare economică a României, potrivit unui comunicat de presă.

Întâlnirea a avut drept scop prezentarea contribuţiei Guvernului în materie de politici şi reforme economice, pe termen scurt şi mediu, în contextul Strategiei de dezvoltare durabilă a României, care se elaborează în cadrul Academiei Române şi sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Obiectivul principal al strategiei de dezvoltare este definirea unei viziuni şi a anumitor direcţii de acţiune în privinţa domeniilor care pot susţine dezvoltarea sustenabilă a României, precum creşterea competitivităţii economice, stimularea productivităţii (agricultura, industria şi sectoarele creative), a capitalului (investiţiile şi exporturile, fondurile europene, piaţa de capital) şi alte elemente care creează condiţii propice dezvoltării capitalului românesc şi a economiei, cu impact pozitiv asupra forţei de muncă şi a calităţii vieţii (educaţia, sănătatea, infrastructura şi debirocratizarea administraţiei publice).

În cadrul discuţiilor, s-a convenit ca proiectul propus de Guvern să fie supus dezbaterii, pe agenda Academiei Române. Prin implicarea institutelor economice şi a cercetătorilor de specialitate în analiza şi dezbaterea proiectului de Strategie, Academia Română va avea rolul de facilitator. În acest sens, s-a agreat lansarea acestei iniţiative, în vederea consultării şi dezbaterii publice, cu participarea partidelor politice şi a societăţii civile, proces în urma căruia vor rezulta direcţiile de dezvoltare durabilă ale României.

La întrevedere au mai participat, din partea Guvernului, Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, şi şeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoş Tudorache. Din partea Administraţiei Prezidenţiale, a participat Cosmin Marinescu, Consilier Prezidenţial - Departamentul Politici Economice şi Sociale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Insa doar in esenta, asemeni deciziei la testul investitorului privat C28 per 2009 din 7.03.2012 sau 06.03.2012 dupa calendarul pontian, cu initiativa Ziarului Bursa din 20.07.2012.Prima posibilitate de aplicare va fi la intalnirea domnilor Ciolos si Iohannis cu domnul Bouffier, unde strategia de dezvoltare durabila poate fi prezentata si puncte comune de interes abordate. Asteptam cu nerabdare conferinta de presa comuna...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb