PENTRU SUMA RECORD DE 120 MILIOANE DE EURO PE SEZON Real Madrid şi Adidas îşi prelungesc contractul de parteneriat

O.D.
Ziarul BURSA #Lifestyle / 10 mai 2019

Sursa foto: www.realmadrid.com

Sursa foto: www.realmadrid.com

Aparent simplu şi comod, echipamentul sportivilor are subtilităţile sale. Banii care se învârt în această industrie sunt foarte mulţi.

Real Madrid, clubul de fotbal cu cele mai mari venituri din lume, şi producătorul german de echipament sportiv Adidas au anunţat prelungirea contractului lor de parteneriat, pentru o sumă record estimată la 120 milioane euro pe sezon, conform presei spaniole. Părţile au încheiat un nou acord, valabil până în iunie 2028. Adidas produce din 1998 tricoul alb al "galacticilor", deţinătorii recordului de trofee cucerite în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor (13). Real Madrid vorbeşte într-un comunicat despre "un acord fără precedent în istoria industriei sportului". Chiar dacă părţile nu dezvăluit niciun detaliu financiar al noului contract, cotidianul sportiv spaniol Marca afirmă că acest parteneriat urmează să aducă 120 milioane de euro pe an clubului madrilen. Dacă această sumă se va confirma, va fi un record pentru lumea fotbalului. În 2014, Adidas a semnat un contract cu Manchester United, care asigură clubului englez suma minimă de 750 milioane lire sterline (peste un miliard de euro la momentul respectiv) pe o perioadă de zece ani (aproximativ 100 milioane euro pe an), o valoare fără precedent la momentul respectiv. Conform Deloitte, Real Madrid a revenit recent în fruntea clasamentului cluburilor de fotbal cu cele mai mari venituri din lume: în sezonul 2017-2018, gruparea de pe Santiago Bernabeu a înregistrat o creştere puternică a cifrei de afaceri, care a atins valoarea de 750,9 milioane euro.

În ceea ce priveşte cluburile de top ale Europei, marile companii şi-au împărţit relativ echitabil "teritoriile". Adidas are colaborări cu Bayern Munich, Manchester United şi cu Arsenal Londra din sezonul viitor, Nike sponsorizează pe FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Chelsea, Tottenham Hotspur şi Atletico Madrid, iar Puma pe Manchester City din sezonul viitor, Valencia, AC Milan, Borussia Dortmund.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb