Percheziţii de amploare în Bucureşti şi în alte 27 de judeţe

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 10 decembrie 2015

Direcţia Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, joi dimineaţă, 205 percheziţii domiciliare. Sunt vizate persoane şi societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală, potrivit unui comunicat de presă D.G.P.M.B.

"Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, desfăşoară la această oră o acţiune complexă cu 205 percheziţii domiciliare pe raza mun. Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Suceava,Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, fiind vizate mai multe persoane şi societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală", precizează comunicatul de presă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 01.01.2014 - 31.10.2015, reprezentanţii legali ai unor societăţi comerciale cu sediul în mun. Bucureşti şi jud. Ilfov şi puncte de lucru deschise în mai multe judeţe din ţară, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile şi declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii ce nu reflectă operaţiuni reale.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 75 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a fi efectuate la sediul D.G.P.M.B.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 6.000.000 lei, potrivit D.G.P.M.B.

"Activităţile au fost sprijinite de A.N.A.F. - Direcţia Generală Antifraudă, inspectorii fiscali din cadrul acestei instituţii participând alături de organele de cercetare penală la efectuarea percheziţiilor şi a controalelor fiscale la punctele de lucru aparţinând societăţilor comerciale implicate în activităţile evazioniste.Întreaga acţiune beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Bucureşti, din cadrul I.G.P.R.Acţiunea se înscrie în planul de măsuri al M.A.I. pentru asigurarea unui climat de linişte publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri", se arată în comunicatul remis de D.G.P.M.B.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb