PERCHEZIŢII PENTRU EVAZIUNE DE 16,5 MILIOANE EURO Trei angajaţi ai ANAF au dat informaţii despre probe unei persoane cercetate

Elena Deacu
Anticorupţie / 20 mai 2015

Actualizare 12:05

Trei funcţionari de la ANAF sunt cercetaţi pentru compromiterea intereselor justiţiei şi favorizarea făptuitorului, după ce au dat unei persoane cercetate informaţii despre probe, audieri de martori şi cereri de înscrisuri din dosarul de evaziune cu un prejudiciu estimat la 16,5 milioane de euro.

Tribunalul Bucureşti arată, într-un comunicat de presă, că în dosarul în care astăzi au loc 34 de percheziţii, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Prahova, sunt cercetaţi şi trei funcţionari din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru săvârşirea infracţiunilor de "compromitere a intereselor justiţiei" şi "favorizarea făptuitorului".

Cei trei funcţionari ANAF sunt suspectaţi că ar fi divulgat unei persoane cercetate în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la 16,5 milioane de euro, mai multe date şi informaţii privind "data şi mijloacele prin care urmau a fi administrate anumite probe în prezenta cauză penală (audieri de martori, obţinerea de înscrisuri etc.), în scopul îngreunării efectuării urmăririi penale".

Potrivit procurorilor, în perioada 2009 - 2014, reprezentanţii a 11 societăţi comerciale care au ca obiecte de activitate lucrări de construcţii, servicii de curăţenie, comerţ cu produse petroliere, lucrări de demolare şi restaurante, ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli privind achiziţii fictive de la două firme de tip "fantomă", producând astfel un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ şapte milioane de euro.

"După încasarea în conturile bancare ale societăţilor cu «comportament de tip fantomă» a sumelor înscrise în facturile fictive pe care acestea din urmă le-au emis, acestea au fost fie retrase în numerar direct din conturile societăţilor cu comportament «de tip fantomă», fie revirate în conturile personale ale reprezentanţilor acestora din urmă, de unde au fost retrase în numerar şi restituite dispunătorilor plăţilor sau virate în conturile personale ale acestora din urmă, în scopul disimulării provenienţei ilicite a acestor sume. Suma ce formează obiectul procesului de «spălare a banilor» este în cuantum de aproximativ 9,5 milioane euro", a precizat Parchetul Capitalei.

---

Actualizare 08:16 DGPMB: Vor fi puse în aplicare 31 de mandate de aducere

Peste 100 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează, în acest moment, 34 de percheziţii şi pun în aplicare 31 de mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al IGPR, din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie 2009 - decembrie 2014, bănuiţii ar fi înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale false, precum şi alte documente fiscale care nu aveau la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 16,5 milioane de euro ( din care 7 milioane de euro în urma săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi 9,5 milioane de euro în urma săvârşirii infracţiunii de spălare de bani).

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Ilfov, Prahova şi Vâlcea.

---

Poliţiştii efectuează în această dimineaţă 34 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Prahova şi Vâlcea într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare.

Potrivit Digi24, prejudiciul în acest dosar este estimat la peste 16 milioane de euro.

Percheziţiile ar viza firme de construcţii în domeniul energetic. Printre societăţile percheziţionate se numără Ateneum Construct şi Alpha Oil, transmite sursa citată, care menţionează că aceste firme ar fi înregistrat în serviciile contabile o serie de facturi fiscale false sau documente de achiziţii care nu aveau acoperire în realitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb