Perspective "roz" pentru "Flamingo"

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 august 2009

Stefan Treiber, CEO Flamingo, priveşte cu optimism viitorul companiei

Stefan Treiber, CEO Flamingo, priveşte cu optimism viitorul companiei

Acţionarii au aprobat planul de capitalizare

Peste 75% dintre acţionarii retailerului de electronice şi electrocasnice "Flamingo International" (simbol FLA) au ales ieri salvarea companiei, aprobând planul de capitalizare suplimentară prin emisiunea de obligaţiuni convertibile în acţiuni, care presupune un aport de 7 milioane de euro din partea tuturor acţionarilor.

Propunerea fondului de investiţii QVT, de a dizolva compania, fără a da o explicaţie, a fost, astfel, respinsă de către acţionari.

"Avem un plan în derulare pe toate direcţiile. Un rol esenţial alături de acţionari şi bănci îl joacă furnizorii de produse şi proprietarii de spaţii comerciale, care trebuie să susţină planul de redresare a companiei propus de management şi acceptat astăzi (n.r. ieri) de către acţionari", spune Stefan Treiber, CEO-ul Flamingo International.

Compania a mai anunţat că este în discuţii avansate şi cu băncile partenere pentru a extinde liniile actuale de finanţare a capitalului de lucru.

Atragerea de capital suplimentar se va realiza în două etape. Astfel, în prima etapă, acţionarii deja existenţi vor putea cumpăra obligaţiuni proporţional cu deţinerea actuală, iar obligaţiunile nesubscrise în prima etapă vor fi subiect al unei oferte adresate unor investitori noi, printr-un plasament privat. Acţionarii vor putea să subscrie obligaţiuni în valoare de cel puţin echivalentul în lei a 50.000 de euro.

"Acţionarii au făcut astăzi primul pas în direcţia revigorării companiei. Aşteptăm acum ca şi băncile partenere, alături de furnizori şi de proprietarii de spaţii comerciale să contribuie la planul managementului de accelerare a devoltării Flamingo", a mai adăugat Dragoş Cincă, unul dintre principalii acţionari ai retailerului de electronice.

Emisiunea de obligaţiuni aprobată de acţionarii FLA vizează un număr de 290 de milioane de obligaţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei şi o dobândă anuală de 10% pentru instrumentele neconvertibile în acţiuni, maturitatea acestora fiind de 5 ani.

Acţiunile "Flamingo" au fost suspendate ieri de la tranzacţionare, ultimul preţ la care erau trasferate conferind companiei o capitalizare de 22 milioane de lei.

Potrivit ultimei raportări, Dragoş Daniel Cinca deţine 25,2% din titlurile "Flamingo International", "QVT Fund LP" deţine 23% şi "Nova Trade" Bucureşti 14,94% din pachetul de acţiuni, în timp ce restul de 44% dintre titlurile FLA sunt tranzacţionate liber pe Bursă de alţi acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb