PETRE DAEA: "Ţara noastră a plătit 1,8 miliarde euro din buget către fermieri şi beneficiari PNDR"

A.C
Politică / 29 ianuarie 2018

Petre Daea

Petre Daea

Ţara noastră a plătit până la această dată 1,8 miliarde de euro din buget către fermieri şi beneficiarii de programe din PNDR, a declarat, astăzi, ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la audierea în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului, potrivit Agerpres.

Daea a declarat: "Vă dau ultimele date pe care merită să le primiţi vizavi de acordarea subvenţiilor. România la această dată a plătit 1,8 miliarde de euro din buget către fermieri şi beneficiarii de programe din PNDR. Pe data de 5 ianuarie în bugetul ţării au intrat 664 milioane de euro, iar pe data de 5 februarie preconizăm să intre în România în jur de 442 milioane de euro, sume pe care noi le-am plătit fermierilor. Chiar dacă supără o asemenea nuanţare, dar merită să spun, pentru că este interesul nostru al tuturor, şi în beneficiul ţării, că este pentru prima dată în România când am început să dăm subvenţiile, plata finală, de la 1 decembrie".

Acesta a precizat că plata la timp a subvenţiilor a fost posibilă pentru că a fost introdus, în ţara noastră, "un mecanism de derulare metodologică a plăţilor în ţara românească".

Petre Daea a adăugat: "Pe 16 octombrie am dat avansul datorită faptului că am introdus în România un mecanism de derulare metodologică a plăţilor în ţara românească. O depunere foarte clară a cererilor pe data de 1 martie şi încheierea pe data de 15 mai. Acest grafic de depunere a cererilor a permis dezvoltarea zootehniei, pentru că este prima dată când s-a putut face o reformă la ovine în România (...). De asemenea, şi la taurine a fost posibil a se plăti pe 15 noiembrie subvenţia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb