PETRE TOBĂ:  "MAI va contribui la efortul european pentru gestionarea crizei migraţiei din Grecia"

Adina Lateş
Politică / 20 martie 2016

Ministerul Afacerilor Interne va contribui la efortul european pentru gestionarea crizei migraţiei din Grecia cu 70 de poliţişti, 6 autospeciale, două nave de patrulare maritimă şi alte mijloace logistice, a anunţat ministrul Petre Tobă, potrivit unui comunicat al MAI.

România are o contribuţie semnificativă, alături de Germania şi Franţa, informează sursa citată.

''În urma reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, din perioada 17 - 18 martie, la care ţara noastră a fost reprezentată de către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, şefii de stat şi de guvern au adoptat o serie de acţiuni şi măsuri suplimentare în sprijinul Greciei, în contextul implementării acordului cu Turcia în gestionarea crizei migraţiei. Ca urmare a angajamentelor asumate, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a realizat o analiză la nivelul Ministerului Afacerilor Interne privind capabilităţile cu care MAI poate contribui la acest demers european'', se arată în comunicatul MAI.

Totodată, sâmbătă, şefii structurilor specializate ale MAI au participat la o videoconferinţă cu reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai statelor membre UE, ai organizaţiilor internaţionale FRONTEX, BESA şi EUROPOL, unde au fost prezentate inclusiv modalităţile prin care România poate acorda acest sprijin.

Astfel, România va contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranţi din Grecia cu 60 de poliţişti de frontieră, 10 experţi în domeniul procedurilor de azil, 6 mijloace auto, două nave de patrulare maritimă şi mijloace logistice reprezentând 50 de corturi şi containere, precizează MAI.

Toate aceste capabilităţi vor putea fi operaţionale în misiunea din Grecia începând de săptămâna viitoare. Pentru coordonarea acestei misiuni internaţionale s-a înfiinţat în Atena, la Ministerul Apărării Elen, o celulă de coordonare.

Din analiza efectuată a rezultat că România a prezentat cea mai consistentă ofertă de sprijin, după cele ale Franţei şi Germaniei.

România, prin Ministerul Afacerilor Interne, este deja prezentă în misiunile FRONTEX cu 72 de poliţişti de frontieră, 10 autospeciale, o navă de tip OPV - Ştefan cel Mare şi un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie, fiind al doilea contributor după Germania.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a reiterat şi cu această ocazie importanţa participării României la efortul comun al tuturor statelor europene pentru gestionarea crizei migranţilor, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb