Pfizer avertizează că întârzierea celei de a doua doze de vaccin ar putea să nu ofere protecţie împotriva COVID-19

J.P.
Internaţional / 5 ianuarie 2021

Pfizer avertizează că întârzierea celei de a doua doze de vaccin ar putea să nu ofere protecţie împotriva COVID-19

BioNTech şi Pfizer au avertizat că o întârziere în administrarea celei de a doua doze de vaccin ar putea duce la lipsa unui răspuns imun împotriva COVID-19, după ce mai multe ţări, printre care Marea Britanie, Germania şi Danemarca au luat în calcul o astfel de strategie, conform CNBC.

"Siguranţa şi eficacitatea vaccinului nu au fost evaluate pe diferite scheme de dozare, deoarece majoritatea participanţilor la studiu au primit a doua doză în intervalul specificat în studiile clinice", se arată într-o declaraţie comună.

"Nu există date care să demonstreze că protecţia după prima doză este susţinută după 21 de zile", precizează cele două companii, în acelaşi comunicat.

Germania a luat în calcul să amâne a doua doză de vaccin, pentru a vaccina cât mai multe persoane cu o singură doză, din cauza aprovizionării reduse cu vaccinuri.

Ministerul Sănătăţii din Germania solicită consultanţă în ceea ce priveşte o eventuală amânare a administrării celei de-a doua doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer.

Ministerul solicită consultanţă din partea unei comisii de vaccinare independente referitor la amânarea administrării celei de-a doua doze după perioada maximă de 42 de zile prevăzută în prezent, având în vedere un demers similar al Marii Britanii.

De asemenea, Danemarca a aprobat o întârziere de până la şase săptămâni între prima şi a doua doză de vaccin.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. este demna de cartea recordurilor

    inca se negociaza teremnul pt a doua doza!????? 

    despre ce dracu povestim?

    HAI LA VACCIN! 

    1. ... ma sperie incompetenta la care s-a ajuns la cele mai inalte niveluri in tari la care ne uitam aproape cu evlavie ca modele de buna guvernanta...

      Pai, bai, frate - daca stii din capul locul ca e musai sa faci unui individ doua doze la interval de 21 de zile si tu primesti 100 de doze, ce faci? 

      1. Vaccinezi 100 de indivizi, iar pe urma te rogi la Dumnezeu sa mai primesti minimum 100 in urmatoarele 21 de zile. 

      2. Vaccinezi 50, pui 50 de doze deoparte pentru a doua injectare pentru astia, iar daca a doua zi primesti 20 de doze noi, vaccinezi alti 10, pui 10 deoparte si tot asa. 

      Te iei cu mainile de cap... 

      mai important este ca semnul fiarei ssa fie pus cit mai repede pe cit mai multi oameni decit ca aceeasi persoana sa fie vaccinata de 2 ori

      Și eu cred la fel. Nu e important vaccinul 2, rapelul, cat sa se obțină semnul FIAREI pe cât mai mulți oameni liberi. Numărul e important.

    virusul isi face treaba lui , asa cum si- au facut treaba si alti virusi pina acum . indiferent de carantine , masti si vaccin . deosebirea este ca acum s-a facut o mediatizare dementa de un an de zile in speranta unor mega afaceri si pentru viitor . daca tine la prostime ne vor tine dintr-o pandemie in alta pandemie cu vaccinari peste vaccinari.

    1. Observație corecta! Nu am auzit până acum să moară vreun virus din motive de vaccin, am auzit de populație umană care se adaptează și dezvolta imunitate spontană la virus,cam asta ar fi calea corecta.

      BINGO!!!!!

      ... trageti dvs. cu urechea de aflati astfel de lucruri colosal de interesante, cum ar fi cati virusi mor (pe secunda? Pe ora? Zi? An?) si mai ales de ce???

    Oamenii au luat o razna, Covid 19 este un virus ca toate virusurile ,daca il iei te tratezi si iti trece ,ca o raceala..Parerea mea este ca nu este nevoie de nici un VACCIN ,care fie vorba intre noi este ca o frectie la un picior de lemn.. Aici este vorba de prosteala pe fata si bani foarte multi pentru industria pharma.. Traiti va viata si nu mai aveti frica de nimic, sistemul nostru imunitar este puternic si ne poate apara de acest virus care nu este mai grav ca o simpla raceala.

    1. multi pentru industria pharma PLATITA DE PROSTI FRAIERITI IN FATA!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb