Piaţa HoReCa, posibil să fie destabilizată puternic în 2024

F.D.
Miscellanea / 17 ianuarie

Piaţa HoReCa, posibil să fie destabilizată puternic în 2024

În faţa unui context economic incert, piaţa HoReCa ar putea fi destabilizată puternic în 2024. Astfel, pentru a rezista şi pentru a continua să se dezvolte, business-urile din domeniu vor trebui să depăşească noi bariere de investiţie, abordare în activitate şi mentalitate şi să ajungă la nivelul de calitate necesar şi aşteptat de consumatori, arată reprezentanţii Hotel Bordeaux şi restaurantul Stage, unele dintre principalele business-uri din HoReCa din Galaţi.

"Piaţa HoReCa va da un examen serios în 2024, de trecere la următorul nivel de calitate în toate aspectele afacerii - de la alimente, servicii, igienizare până la angajaţi, în care este nevoie de investiţii considerabile pentru atragerea şi păstrarea lor. Nu mai este suficient ca angajaţii doar să prepare mâncarea şi să servească clienţii, ci este esenţial să aibă un rol activ în satisfacerea şi fidelizarea clienţilor, indiferent de poziţionarea restaurantului. Românii aşteaptă calitate, chiar dacă localul este unul exclusivist sau nu. Românii, când merg la restaurant, vor să trăiască o experienţă desăvârşită", punctează Ana Savin, proprietar Hotel Bordeaux şi al restaurantului de nice-dining Stage, un concept unic în România, şi un important antreprenor în HoReCa în Galaţi.

Iată ce va defini piaţa HoReCa în 2024 în opinia antreprenoarei Ana Savin:

1. Afacerile vor adopta proceduri clare pentru succes durabil

Cu un mediu economic volatil, proprietarii de restaurante vor lua toate măsurile necesare pentru a-şi asigura succesul pe piaţă. Vor fi nevoiţi să creeze proceduri clare pentru fiecare segment al afacerii lor şi să implementeze cele mai înalte standarde de calitate şi servicii în orice aspect al business-ului pentru succes de durată.

2. Investiţii în talente şi fidelizarea angajaţilor

Recrutarea şi menţinerea unui personal de calitate sunt esenţiale într-o piaţă competitivă, iar proprietarii de restaurante şi hoteluri care îşi doresc să iasă în evidenţă într-un mod pozitiv vor aloca resurse suficiente pentru campanii de recrutare consistente, fidelizare şi securizare a angajaţilor existenţi. O echipă motivată şi dedicată contribuie semnificativ la experienţa clienţilor şi, în definivit, la succesul restaurantului.

3. Inovare în servicii şi calitatea preparatelor

Într-o lume în care aşteptările clienţilor sunt din ce în ce mai complexe şi evoluează rapid, restaurantele care vor succes pe termen lung vor deveni şi mai agile şi inovatoare în 2024. Antreprenorii vor miza pe inovare pentru a se adapta la preferinţele clienţilor existenţi şi vor menţine sau chiar vor ridica standardul preparatelor pentru a atrage şi fideliza clienţii. Orientarea către produse din ferme şi către producători locali este posibil să ia amploare şi în România, aspect care va susţine dezvoltarea antreprenorială locală.

4. Sustenabilitatea, ingredientul care va face diferenţa

Accentul pe responsabilitate socială devine din ce în ce mai evident în deciziile de afaceri în 2024, an în care sustenabilitatea va deveni un trend suprem. Antreprenorii din HoReCa recunosc importanţa respectului faţă de mediu şi comunitate, ceea ce va conduce la dezvoltarea unor practici mai durabile şi la construirea unei reputaţii pozitive.

"De exemplu, tot mai multe restaurante din Bucureşti apelează la un concept inovator de sustenabilitate referitor la apă, concept pe care ne dorim să îl implementăm şi în restaurantul nostru. În principiu, acest concept presupune folosirea unui dispozitiv special de apă şi a sticlelor reutilizabile, ceea ce înseamnă că eliminăm reciclarea, menţinând în acelaşi timp prospeţimea apei oferită clienţilor", spune Ana Savin, proprietar Hotel Bordeaux şi al restaurantului de nice-dining Stage, un concept unic în România, şi un important antreprenor în HoReCa în Galaţi.

5. Accent pe experienţe exclusiviste şi în oraşe mici

Ştim că Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timişoara sunt oraşe etalon din perspectiva experienţelor exclusiviste oferite clienţilor, însă piaţa HoReCa este constrânsă să se îmbunătăţească şi vor apărea localuri ce vor inova şi vor adapta concepte noi. Galaţi, de exemplu, se remarcă tot mai mult pe acest segment, fiind un interes tot mai mare din partea locuitorilor pentru experienţe culinare remarcabile.

"Noi, la Stage, am introdus şi patentat un nou concept: nice-dining. Ideea este de a îmbina mâncarea delicioasă cu prezentarea spectaculoasă şi cu porţile generoase. Acest lucru ne-a ajutat, nu doar să ne diferenţiem, dar şi să ne poziţionăm drept un restaurant regional de top", explică Ana Savin.

6. Piaţa HoReCa devine mai puternică

În ansamblu, chiar daca s-ar putea contracta, piaţa HoReCa devine mai puternică şi mai solidă datorită abordării inovatoare, adaptării la tehnologie şi angajamentului faţă de sustenabilitate. Această evoluţie promiţătoare indică oportunităţi semnificative pentru dezvoltarea sectorului şi oferă consumatorilor experienţe gastronomice îmbunătăţite şi durabile.

"Industria HoReCa va prospera în ciuda provocărilor. În anul 2024, anticipăm că piaţa HoReCa va cunoaşte o consolidare semnificativă, devenind mai puternică şi mai solidă ca niciodată. Antreprenorii din industrie adoptă strategii inovatoare şi orientate către calitate, transformând HoReCa într-un sector robust şi rezistent", conchide Ana Savin, proprietar Hotel Bordeaux şi al restaurantului de nice-dining Stage şi un important antreprenor în HoReCa în Galaţi.

Deschis în 2015, Hotel Bordeaux a devenit unul dintre cele mai importante unităţi de cazare din Galaţi, în special pe segmentul business, înregistrând până în prezent aproape 3.000 de oaspeţi din România şi străinătate.

Restaurantul Stage, prezent la ultimul etaj al hotelului Bordeaux, este primul restaurant nice-dining din Galaţi, un concept patentat de antreprenoarea Ana Savin, contribuind astfel la dezvoltarea pieţei regionale de restaurante exclusiviste.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb