PIB-ul Germaniei, cu 0,1% mai mic în T2 2014

V.B.
Internaţional / 11 august 2014

Germania va raporta, probabil, creştere economică mai slabă decât Spania la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, pentru prima oară în peste de cinci ani, pe fondul unei încetiniri a revenirii economiei, conform unei estimări publicate astăzi de Bloomberg.

PIB-ul celei mai importante economie a Europei s-a diminuat în perioada aprilie-iunie cu 0,1%, aceasta fiind prima scădere din 2012 până în prezent. În schimb, PIB-ul Spaniei a urcat cu 0,6% în al doilea trimestru, transmite Institul Naţional de Statistică spaniol.

De asemenea, alte economii din zona euro, printre care cea a Franţei, au consemnat creşteri. Rapoartele oficiale pentru Franţa, Olanda, Austria şi Portugalia vor fi publicate pe 14 august.

Rapoartele de săptămâna aceasta "vor releva, probabil, faptul că problemele din zona euro s-au mutat către nordul continentului", a declarat Ralph Solveen, un economist al Commerzbank din Frankfurt.

Pe fondul rezultatelor mai slabe ale producţiei în prima jumătate a anului, Jens Weidmann, preşedintele Băncii Centrale a Germaniei, a avertizat că ţara trebuie să ia măsuri vizând politicile economice, altminteri riscând să-şi piardă rolul de motor al creşterii economice din zona euro.

Scăderea PIB-ului Germaniei din al doilea trimestru ar putea fi, totuşi, temporară, ministrul Economiei punând declinul pe seama vremii blânde din iarnă. De altfel, Banca Centrală a Germaniei a anticipat că economia va reveni pe creştere în al treilea trimestru, ajungând la un avans de 1,9% la finele anului.

Cele 18 state ale zonei euro întâmpină probleme de creştere a economiei şi a inflaţiei, chiar şi în condiţiile în care Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut rata dobânzilor la un minim-record de 0,15%.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, a declarat că reformele structurale nepotrivite reprezintă principala cauză pentru care revenirea economică este "fragilă şi inconstantă", dând Italia ca exeplu în acest sens. Economia italiană a reintrat în recesiune pentru a treia oară din 2008 până în prezent, după ce PIB-ul i-a scăzut timp de două trimestre consecutive, cu 0,1% în primul trimestru al acestui an, respectiv 0,2% în al doilea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb