Piedone rupe opoziţia în două

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie 2011

Piedone rupe opoziţia în două

Partidul Conservator a decis să candideze singur la alegerile locale din anul 2012. Anunţul a fost făcut de preşedintele PC, Daniel Constantin. Această decizie pare puţin surprinzătoare, mai ales că se poate dovedi contraproductivă pentru partid. În cazul în care alegerile generale şi cele locale vor avea loc în aceeaşi zi, în noiembrie 2012, aşa cum doreşte conducerea Partidului Democrat Liberal, decizia PC nu va face decât să sporească şi mai mult confuzia alegătorilor. Este evident că, astfel stând lucrurile, se va încerca împiedicarea realizării proiectului PDL. La începutul acestui an, PNL şi PC au decis să încheie o alianţă care prevedea participarea separată în alegerile locale din 2012, urmând ca la alegerile parlamentare cele două partide să meargă împreună. Ulterior se părea că acest lucru nu se va mai întâmpla, opoziţia urmând să prezinte liste comune inclusiv la "locale". Mărul discordiei l-a reprezentat însă fotoliul de Primar General al Bucureştiului. Cum Uniunea Social Liberală a anunţat că îl va susţine pe Sorin Oprescu, Partidul Conservator a decis să meargă pe mâna lui Cristian Popes-cu Piedone pentru Primăria Capitalei. Daniel Constantin l-a acuzat pe Victor Ponta că ar fi decis de unul singur să-l susţină pe Oprescu, anunţul referitor la candidatura acestuia nefiind o decizie în conformitate cu toate cele trei părţi ale USL: "Ar fi bine ca deciziile să le luăm în consens, cred că până la urmă e vorba de atitudine, de res-pect. Eu consider că am fost şi vom fi un factor de stabilitate. Partidul Conservator, în urma consultărilor cu liderii organizaţiilor judeţene, a decis şi va candida în 2012 pe liste separate la alegerile locale în toată ţara, cu unele excepţii". Liderul PC a precizat că la parlamentarele din 2012 PC va candida în comun cu PSD şi PNL, conform protocolului USL.

Este interesant cum se va reflecta în condiţiile date campania electorală la postul patronat de Dan Voiculescu, având în vedere că partenerii de la parlamentare sunt printre adversarii din locale.

Conservatorii au o istorie interesantă în ceea ce priveşte sistemul de alianţe politice. Partidul Umanist Român (denumirea de atunci a PC) a intrat în Parlament în 2000, când a încheiat o alianţă cu PSD. Trei ani mai târziu, a părăsit guvernarea, de vină fiind lipsa de comunicare cu premierul Adrian Năstase. În 2004, umaniştii şi social-democraţii semnează un nou protocol de colaborare, conservatorii obţinând 30 de locuri în Parlament. După alegeri, conservatorii încalcă protocolul şi intră la guvernare alături de Alianţa DA şi UDMR. În decembrie 2006 rup şi această alianţă iar în 2008 reiau colaborarea cu PSD în vederea alegerilor parlamentare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb