Piese de şah, realizate de elevii Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă'' Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 12 noiembrie 2021

Piese de şah, realizate de elevii Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă'' Buzău

Orele de practică pentru elevii unui liceu din Buzău i-au transformat pe tinerii liceeni în adevăraţi producători şi chiar antreprenori. Este vorba despre punerea în practică a unei initiative prin care elevii Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă'' Buzău au creat piese de şah, din lemn, la maşinile moderne cu panou digital pentru setare a comenzilor de prelucrare aflate în dotarea şcolii. Scopul, spun reprezentanţii unităţii de învăţământ, a fost îmbinarea utilului cu plăcutul, activitatea dorindu-se a fi şi una de antreprenoriat, în sensul că elevii şi-ar putea valoriza munca în diferite proiecte.

"Elevii au îmbinat teoria cu practica şi s-au bucurat de rezultate. Aşa a debutat prima parte a semestrului în curs pentru elevii învăţământului profesional de la Liceul Tehnologic Henri Coandă. Piesele de şah pe care le-au realizat sunt dovada faptului că acolo unde există implicare, determinare, perseverenţă şi mai ales dorinţa de a învăţa, ideile se pot transpune în fapte cu uşurinţă. Activitatea este realizată în acord cu programa şcolară, produsul finit generat fiind expresia abilităţilor, cunoştinţelor, competenţelor şi atitudinilor pe care elevii le-au dezvoltat pe parcursul orelor alocate stagiilor de pregătire practică din atelierul şcoli", informează reprezentanţii Liceului Tehnologic din Buzău.

Un rol important în realizarea pieselor de şah l-au jucat şi maşinile moderne cu panou digital pentru setarea comenzilor de prelucrare, pe care şcoala le deţine. "Fără existenţa acestora activitatea orelor de practică ar fi fost mult mai greu de realizat. Şi asta pentru că dotarea laboratoarelor de practică cu aparate şi maşini, raportate la cerinţele actuale, asigură premisele formării unor meseriaşi de care este atâta nevoie şi care se vor putea integra repede pe piaţa muncii aflată într-o continua schimbare", explică conducerea unităţii de învăţământ.

Atât elevii cât şi profesorii lor sunt de părere că astfel de activităţi îi ajută să ducă la îndeplinire scopul pentru care au ales să urmeze un liceu cu profil tehnologic şi că aici au învăţat că ,,Meseria este brăţara de aur''.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb