Pieţele îşi ajustează valorile după profiturile întreprinderilor

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2009

Pieţele îşi ajustează valorile după profiturile întreprinderilor

Zi de urcare şi marţi pe bursele europene. Veştile publicate în această lună de întreprinderile listate europene, mai bune decât aşteptarile investitorilor, urcă valoarea de piaţă a companiilor în continuare. Rapoartele pentru prima jumătate a anului curent includ profituri adunate de iarna trecută, dinainte ca investitorii să fi realizat pe deplin că se află în criză financiară, însă, cu toate acestea, ele readuc încrederea în afacerile cu acţiuni în general, măcar până la publicarea rapoartelor referitoare la perioada cea mai grea de până acum.

În Europa, Indicele Euronext 100 arăta la orele 16 o uşoară urcare de 0,3 procente, atingând valoarea de 628,82 de puncte. Klépierre, un administrator imobiliar francez de clădiri cu destinaţie comercială, se află în fruntea listei de câştigătoare, cu 3,65 de procente, datorate aspectului de consolidare a întreprinderii pe care l-a luat majorarea de capital anunţată de curând. Furnizorii din domeniul comunicaţiilor, Mobistar de la Bruxelles şi France Télécom au fost, de asemenea, valorizate cu 3,17, respectiv 3,06 procente. Producătorul de metale neferoase şi aliaje Eramet, luni în creştere puternică, îşi continuă şi acesta ascensiunea.

La Paris, France Télécom asigură un uşor trend ascendent şi indicelui CAC 40, care urcă 0,1 procente către valoarea (orele 16) 3 656,92 de puncte.

Puţin mai mult au crescut: indicele Bursei belgiene, BEL 20, cu 0,4 procente la punctajul de 2 405,77 şi indicele de la Lisabona, cu 0,5 de procente până la valoarea de 7 930,22. Aceste variaţii se datorează nu atât valorizărilor unor întreprinderi, cât lipsei de perdante majore în cursul zilei de tranzacţionare. După orele prânzului, a crescut şi indicele de la Amsterdam, AEX, tot cu 0,4 procente, până la valoarea de 299,20 de puncte, tot datorită aceloraşi tip de factori.

La Londra, indicele orei 16 era la nivelul zilei de ieri, cu variaţii nesemnificative.

În Asia deja se înregistrează reveniri ale pieţelor la nivelul zilei de vineri, după urcarea de luni. Indicele chinez CSI 300 arată pierderile cele mai accentuate: -3,71 procente, până la valoarea de 3 109, 83 de puncte, în scădere de la începutul lunii. Premierul chinez Wen Jiabao a vorbit despre "incertitudinile" cărora trebuie să le facă faţă economia, iar sinceritatea sa, întărită de declaraţiile preşedintelui băncii China Construction Bank Corp. a costat bursele de la Shanghai şi Shenzhen procente valoroase în aceste vremuri.

Indicele japonez Nikkey 255 a coborât cu 0,7 procente, până la 10 497,36 de puncte, după urcările specatculoase din ultima vreme, care îl aduseseră la cea mai înaltă valoare din ultimele 3 luni. Investitorii pe pieţele japoneze au sesizat că entuziasmul lor depăşise nivelul justificat de rezultatele financiare ale companiilor.

S-a apreciat în continuare indicele indian BSE SENSEX 30, cu 0,38 de procente până la punctajul de 15 688,47, piaţa Indiei evoluând în urcare în urma estimărilor meteorologice despre începerea mult-aşteptatelor ploi musonice bogate (precare în ultimii 7 ani), care urmează să aducă prosperitate în mai multe zone agricole.

La New York, Bursa s-a deschis sus, însă foarte puţin peste finalul zilei de ieri, la 6 671,23 de puncte, pierzând în primele minute de tranzacţionare 0,7 procente din valoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb