Plasamentul privat de obligaţiuni corporative denominate în lei emise de iHunt Technology a fost închis anticipat în data de 26 ianuarie, în condiţiile unei suprasubscrieri de 23%, se arată într-un comunicat remis Redacţiei de Tradeville, casa de brokeraj ce a intermediat operaţiunea de piaţă.
Obligaţiunile emise în cadrul plasamentului privat (simbol HUNT25) au scadenţa la patru ani şi o rată anuală fixă a cuponului stabilită de emitent de 8,75% plătibilă semestrial. Au fost oferite 70.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei/obligaţiune. Valoarea plasamentului a fost de şapte milioane lei, valoarea totală a subscrierilor efectuate fiind de 8,63 milioane de lei.
Cezar Cătălin Stroe, Director General iHunt Technology a declarat: "Încheiem cu succes a doua emisiune de obligaţiuni iHunt, aceasta fiind suprasubscrisă tot din prima zi. Succesul noii emisiuni de obligaţiuni consolidează încrederea investitorilor în strategia iHunt de creştere şi accelerează deschiderea de noi pieţe de desfacere. Reconfirmarea încrederii investitorilor cu această nouă rundă de obligaţiuni va conduce la o dezvoltare mai rapidă a brandului iHunt şi totodată intrarea pe alte game de produse noi."
Plasamentul privat a fost suprasubscris încă din prima zi, majoritatea subscrierilor fiind făcute online prin platforma de tranzacţionare TradeVille.
Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct în cadrul casei de brokeraj a declarat: "Cu două oferte intermediate de TradeVille până la finalul lunii ianuarie, anul 2021 debutează în forţă şi are toate şansele să devină cel mai bogat în oferte de până acum. Observăm că atât antreprenorii cât şi investitorii devin din ce în ce mai interesaţi de această sursă de finanţare, respectiv de plasare a economiilor, care în ţările din Vest este folosită deja de sute de ani. Avem acum ocazia să captăm această energie fantastică şi să o folosim pentru a susţine dezvoltarea unor campioni naţionali".
iHunt Technology va face demersurile necesare listarii obligaţiunilor HUNT25 pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, listarea urmând să fie realizată de TradeVille în calitate de Consultant Autorizat, se arată în notificare.
Compania, fondată în 2015, comercializează pe piaţa noastră telefoane mobile, gadget-uri şi accesorii atât sub brandul propriu, cât şi din portofoliul altor producători. Ponderea principală de aproximativ 90% din cifra de afaceri o au vânzările de telefoane mobile. Dacă iniţial se concentra pe distribuţia de telefoane mobile sub branduri străine, începând din 2018 strategia companiei s-a mutat către vânzarea de telefoane mobile sub marca proprie, acestea având în prezent o pondere de 95% din totalul veniturilor obţinute.
În primele nouă luni din 2020, iHunt Technology a înregistrat o cifra de afaceri de 26,65 milioane lei, în creştere cu 62% comparativ cu perioada similară din 2019, în timp ce profitul net obţinut a fost de 3,87 milioane lei.
iHunt Technology a fost primul retailer online şi brand românesc de telefoane mobile listat la Bursa de Valori Bucureşti, în iulie 2019.