Plenul Camerei decide în 20 octombrie asupra cererii DNA privind reţinerea deputatului Diniţă

Alexandru Costea
Anticorupţie / 12 octombrie 2014

Plenul Camerei decide în 20 octombrie asupra cererii DNA privind reţinerea deputatului Diniţă

Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni în 20 octombrie pentru a vota în privinţa cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă, a anunţat, ieri, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, potrivit Mediafax.

Zgonea a precizat, după şedinţa Biroului Permanent, că săptămâna viitoare cererea DNA va fi discutată în Comisia juridică, unde deputatul îşi poate prezenta punctul de vedere, inclusiv însoţit de un avocat.

Preşedintele Camerei a menţionat că membrii Comisiei juridice au termen trei zile pentru raportul în cazul Diniţă, iar plenul se va pronunţa după încă cinci zile, potrivit Regulamentului.

În plen, votul va fi secret cu bile.

La şedinţa Biroului Permanent au fost prezenţi doar patru membri, trei reprezentanţi ai PSD şi un deputat PPDD, Zgonea precizând că a trimis tuturor SMS-uri pentru a veni la şedinţă.

"Eu aduc colegii din arcul guvernamental, ceilalţi sunt buni la televizor. Vin aici dacă dă bine la stenogramă, dacă nu, sunt un pic răciţi", a comentat Zgonea.

Şedinţa Biroului Permanent a fost convocată de preşedintele Camerei ieri dimineaţă pentru ora 17:00.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă - acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Solicitarea DNA va fi înaintată Parchetului instanţei supreme, care o va transmite Ministerului Justiţiei, pentru ca acesta să o înainteze Camerei Deputaţilor, în vederea obţinerii avizului.

Potrivit procurorilor, cercetarea în stare de libertate a lui Diniţă prezintă pericol pentru ordinea publică, pericol derivat din modalitatea şi împrejurările săvârşirii infracţiunilor, întinderea în timp a activităţii infracţionale, urmarea produsă (consecinţe deosebit de grave) şi calitatea publică a persoanelor implicate în activitatea infracţională cercetată în cauză, care generează un mare impact în rândul opiniei publice cu privire la modalitatea în care unele persoane având funcţii de demnitate publică, înţeleg să îşi exercite funcţia.

"Încuviinţarea cererii de arestare preventivă a fost formulată şi în considerarea faptului că, lăsarea în libertate a inculpatului, ar influenţa negativ activitatea de urmărire penală, existând riscul real al influenţării martorilor/suspecţilor, dovadă fiind calitatea acestuia, relaţia cu coinculpatul Căncescu Aristotel Adrian", mai susţine DNA.

Deputatul Ion Diniţă este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul lui Aristotel Căncescu, după ce Consiliul Judeţean Braşov ar fi fost prejudiciat, în urma plăţilor nelegale făcute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb