PNL nu renunţă la cota unică de impozitare

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 31 ianuarie 2023

PNL nu renunţă la cota unică de impozitare

Partidul Naţional Liberal nu va renunţa la aplicarea în continuare a cotei unice de impozitare, chiar dacă partenerii de coaliţie de la PSD se gândesc la introducerea impozitării progresive, a declarat, ieri, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, după întâlnirea cu ceilalţi lideri ai formaţiunii sale politice.

"PNL a susţinut şi continuă să susţină relevanţa cotei unice, chiar am discutat acest aspect cu specialiştii din cadrul partidului. Sigur, ţinem cont de faptul că lumea se schimbă, este o dinamică, sunt o serie întreagă de nevoi şi de decizii pe care trebuie să le adaptăm la toate aceste schimbări, dar cota unică încă are spaţiu de aplicabilitate ţinând cont de faptul că există încă mari diferenţe între veniturile care sunt încasate de cetăţenii din România şi cei din ţările unde funcţionează cota de impozitare progresivă. Este nevoie în acest moment să asigurăm finalitatea unei măsuri care a fost luată şi pregătirea setului de măsuri pe care putem să mergem din punct de vedere financiar atât pentru pregătirea mediului de afaceri cât şi pentru pregătirea celor care muncesc. Trebuie să recunoaştem că în România taxa pe muncă este foarte mare, printre cele mai mari din Europa. Atunci când vom avea elementele de echilibru între taxa pe muncă şi măsurile fiscale, vom putea să analizăm şi să discutăm pe deciziile pe care le vom lua în acest sens (n.red. - al impozitării progresive)", a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL s-a referit şi discuţiile apărute recent în spaţiul public cu privire la modificarea acordului coaliţiei odată cu intrarea în vigoare, la finalul lunii mai, a rotativei guvernamentale, precizând că în acest moment liberalii doresc respectarea acordului semnat cu cei de la PSD şi UDMR în urmă cu un an şi două luni.

"PNL a dat dovadă de seriozitate în tot ceea ce s-a angajat. În acest moment există un protocol agreat cu toţi membrii coaliţiei. În continuare ne vom asigura că prevederile protocolului sunt respectate, că are loc rocada aşa cum am menţionat, iar componenta de a renegocia ministere şi de a analiza orice alte posibilităţi de schimbare în interiorul coaliţiei nu am discutat-o, nu am agreat-o şi ne menţinem elementele aprobate la momentul constituirii coaliţiei. E un contract pe care l-am semnat cu toţii şi trebuie să ne ţinem de el. Consider că este nefolositor să intrăm în aceste discuţii şi dezbateri cu patru luni înainte de producerea rocadei", a spus Nicolae Ciucă, premierul considerând că există o doză de încredere între membrii coaliţiei de guvernare, indiferent de contextul şi discuţiile care au loc dintr-o parte într-alta.

El a precizat că liderii liberali au decis ieri înfiinţarea unui grup de lucru care să revadă programul de guvernare, să stabilească o strategie şi să evalueze activitatea miniştrilor PNL din actualul Cabinet, nefiind exclusă o împrospătare a echibei în viitorul Cabinet Ciolacu.

"Am discutat cu colegii de partid că este nevoie de o evaluare a activităţii rezultatelor fiecărui ministru în parte. De aceea, grupul de lucru care se va constitui pentru asigurarea tranziţiei şi revederii programului de guvernare va face şi analiza activităţii desfăşurate de miniştrii PNL. Acest lucru poate să însemne orice, chiar şi o reîmprospătare a echipei ministeriale din partea PNL. Grupul de lucru va elabora o strategie şi un plan de implementare a acesteia, care vor fi dezbătute şi aprobate la următoarea şedinţă a Biroului Politic Naţional care va avea loc la finalul lunii februarie", a spus Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a spus că grupul respectiv va fi coordonat de prim-vicepreşedintele liberal Dan Motreanu.

Conducerea PNL a mai aprobat ieri şi pachetul de legi ale educaţiei naţionale prezentat de ministrul Ligia Deca, urmând ca în cursul acestei săptămâni liderii coaliţiei de guvernare să stabilească un calendar pentru ca proiectele de acte normative să treacă rapid prin Guvern şi să fie dezbătute şi adoptate de Parlament.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că legile educaţiei sunt jalon în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi că îşi doreşte ca acestea să treacă de Parlament până la finalul lunii martie sau cel mai târziu în prima parte a lunii aprilie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ciuca =plagiator

    Bode = plagiator  

    Iohanis = coruptul pe care il voi actiona in instanta pt a da socotela cu ce bani si-a cumparat 7 case . 

    Iohanis= excrocul politic pe care il voi actiona in instanta p inselaciune in conventie . Concret ? Pana la alegeri s-a dat mare luptator impotriva psd . Dupa ce romanii l-au votat a adus psd la guvernare .

    PNL= partidul pe care il voi da in judecata pt ca a deturnat doctrina liberala pe care a anulat-o transformand-o in doctrina neocomunista .  

    Deja sinteti vioara a doua, iar din iunie nici atit. Cum nu veti renunta la cota unica ?

    Reduceți taxa pe munca cu cel puțin 5%. Reduceți impozitul pt persoanele in vârsta de peste 50 ani

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb