ZIARUL BURSA

31 ianuarie 2023
Ediţia din 19.10.2024
Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville (18361885) şi Édouard Riou (18331900) / "Caăpitanul Nemo priveşte la o caracatiţă uriaşă ", ilustraţie la "20.000 de leghe sub mări", de Jules Verne. NOTĂ: Cuvântul "nemo", în limba latină, înseamnă "nimeni". Pentru o companie, numele de "Nemo Express" nu este cel mai fericit, pentru că înseamnă "Nimeni Express"...

PIAŢA NOASTRĂ DE CAPITAL, SAT FĂRĂ CÂINI NemoExpress - un caz ce ilustrează arbitrariul raportărilor de la BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 31 ianuarie 2023

Compania estima în memorandum că îşi va reduce treptat gradul de îndatorare, dar în scurt timp ajunge să aibă capitaluri proprii negative Creditori ai Nemo cereau intrarea societăţii în insolvenţă încă din vara anului trecut; conducerea emitentului nu a anunţat acest lucru la BVB  

Compania de servicii de curierat NemoEx­press Logistic, ce are listată o emisiune de obligaţiuni negarantate pe Sistemul Multlateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB), a intrat în insolvenţă la finele lunii octombrie a anului trecut, la propria cerere, după ce mai mulţi creditori solicitaseră anterior acest lucru.

Moscova şi "anti-fascismul"

Cătălin AvramescuEditorial / 31 ianuarie 2023

Cătălin Avramescu

Oameni buni, nu faceţi ca subsemnatul! Mărturisesc: mă uit, uneori, la emisiuni de la televiziunea rusă. Este un exerciţiu în masochism. O săritură cu capul înainte într-un vârtej fetid. Cine nu a văzut aşa ceva... îl sfătuiesc să nici nu încerce. Nimic nu este normal acolo, jos.

Microsoft - rezultate sub aşteptări

TRADEVILLE: Microsoft - rezultate sub aşteptări

E.O.Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2023

Microsoft este un dezvoltator de software, servicii şi dispozitive IT. Liniile sale de business includ:

- Productivitate şi Procese de Afaceri, care oferă produse şi servicii pentru îmbunătăţirea productivităţii şi pentru comunicare, adresate unei varietăţi de dispozitive şi platforme;

- Cloud Inteligent, care oferă produse şi servicii de cloud public, privat şi hibrid pentru toate tipurile de servere;

Partida cu Sepsi OSK a fost suspendată în minutul 25 din cauza scandărilor xenofobe din incinta arenei din Sfântu Gheorghe. (Sursa foto: facebook / Fotbal Club Universitatea 1948)

RASISM, XENOFOBIE Un monstru reapare pe arenele de fotbal din ţara noastră

Octavian DanSport / 31 ianuarie 2023

Scandările rasiste, xenofobe şi triviale nu sunt o noutate pe stadioanele din ţara noastră, doar că în 2023 au revenit la o intensitate destul de mare, după o mică pauză. Noutatea momentului o reprezintă faptul că un arbitru a decis să se agaţe de litera regulamentului şi să oprească definitiv un meci din cauza vorbelor prăvalite spre gazon dins­pre tribune.

Ştiinţa iresponsabilă

Ştiinţa iresponsabilă

Gheorghe PipereaMiscellanea / 31 ianuarie 2023

Gheorghe Piperea

Lumea în care trăim are nevoie urgentă de coduri de bioetică şi de legi care să reglementeze responsabilitatea celor care fac din ştiinţă şi tehnologie un comerţ, în care achizitorii sunt consumatorii, adică simpli particulari, adică oamenii normali.

Investiţiile globale în energia verde, egale cu cele din industria combustibililor fosili

ÎN 2022, PENTRU PRIMA OARĂ ÎN ISTORIE Investiţiile globale în energia verde, egale cu cele din industria combustibililor fosili

V.R.Internaţional / 31 ianuarie 2023

BloombergNEF: Ambele sectoare au atras, fiecare, 1,1 trilioane de dolari Energia solară şi eoliană au atras cea mai mare parte a investiţiilor în 2022: 495 de miliarde de dolari Aproape jumătate din totalul investiţiilor globale în tranziţia energetică au fost realizate în China 

Pentru prima dată în istorie, lumea a investit la fel de mulţi bani în înlocuirea combustibililor fosili cât a cheltuit pentru producerea de petrol, gaze şi cărbune, potrivit unei analize BloombergNEF referitoare la anul 2022.

Sursă foto: Facebook / Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Admitere anticipată la Universitatea Politehnică din Capitală

O.D.Miscellanea / 31 ianuarie 2023

Carul făcut iarna şi sania construită din timpul verii au corespondenţă şi în domeniul educaţiei. Universitatea Politehnica din Bucureşti organizează începând cu data de 1 februarie o sesiune de admitere anticipată, a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu.

Cartea franceză străbate veacurile

Tablouri, bijuterii sau cărţi

Marius TiţaInvestiţii Personale / 31 ianuarie 2023

Marius Tiţa

Dacă ianuarie este încă o lună de vacanţă, februarie devine momentul de turare a motoarelor, de accelerare, de mobilizare. Oricum, la sfârşitul acestei luni foarte scurte ne aşteaptă o nouă lună a cadourilor, dar numai pentru femei. Ideal ar fi ca arta să devină subiect de cadouri, în această lună specială de primăvară. Nici nu îndrăznesc să mă gândesc la Sfântul Valentin Day, cel de pe 14 februarie, nu Dragobetele din 24. Nu îl văd prea bine, inclusiv ca tendinţă de abandonare, ca fiind prea cu inimioare, şi concentrare pe tradiţionala lună martie.

Sursă foto: olympics.com

GEOPOLITICA SPORTULUI CIO, criticat că nu acţionează exact cum doreşte Ucraina

O.D.Sport / 31 ianuarie 2023

Oamenii de stat, buni sau răi, nu înţeleg un lucru simplu legat de sport, că acesta nu ar trebui să depindă în niciun fel de politică. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat, din nou, Comitetul Internaţional Olimpic pentru faptul că analizează opţiunile pentru revenirea sportivilor ruşi în competiţiile internaţionale.

Numărul cazurilor de bullying din şcoli a crescut

Numărul cazurilor de bullying din şcoli a crescut

O.D.Miscellanea / 31 ianuarie 2023

Hărţuirea reprezintă o realitate tristă în şcolile autohtone. În ciuda unor măsuri menite să descurajeze fenomenul, numărul cazurilor este în creştere. Organizaţia Salvaţi Copiii anunţă că în ţara noastră fenomenul de bullying are proporţii nemaiîntâlnite: 1 elev din 2 este victima actelor de ameninţare, de umilire sau de violenţă fizică, iar 4 copii din 5 asistă la astfel de situaţii.

PNL nu renunţă la cota unică de impozitare

PNL nu renunţă la cota unică de impozitare

GEORGE MARINESCUPolitică / 31 ianuarie 2023

Partidul Naţional Liberal nu va renunţa la aplicarea în continuare a cotei unice de impozitare, chiar dacă partenerii de coaliţie de la PSD se gândesc la introducerea impozitării progresive, a declarat, ieri, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, după întâlnirea cu ceilalţi lideri ai formaţiunii sale politice.

Victor Piţurcă şi Gabriel Ţuţu, reţinuţi de DNA

MĂŞTI NECONFORME PENTRU MAPN Victor Piţurcă şi Gabriel Ţuţu, reţinuţi de DNA

I.GHE.Anticorupţie / 31 ianuarie 2023

Victor Piţurcă, fostul selecţioner al naţionalei de fotbal masculin, şi Gabriel Ţuţu, directorul general al Companiei Naţionale Romarm au fost reţinuţi, ieri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind puşi sub urmărire penală în scandalul care a fost iscat de livrarea în plină pandemie a unor măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 31 Ianuarie 2023

MACRO NEWSLETTER 31 Ianuarie 2023

Macroeconomie / 31 ianuarie 2023

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în decembrie 2022, până la 11,9%, de la 6,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 5,6%, după un declin de 1,7% în luna anterioară.

Debut "roşu" de săptămână

BVB Debut "roşu" de săptămână

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 31 ianuarie 2023

Tranzacţii de numai 26 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului trecut  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut un debut negativ de săptămână, în ton cu dinamica pieţelor europene. Indicele compozit BETPlus s-a depreciat...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo