PIAŢA NOASTRĂ DE CAPITAL, SAT FĂRĂ CÂINI NemoExpress - un caz ce ilustrează arbitrariul raportărilor de la BVB

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2023

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville (18361885) şi Édouard Riou (18331900) / "Caăpitanul Nemo priveşte la o caracatiţă uriaşă ", ilustraţie la "20.000 de leghe sub mări", de Jules Verne. NOTĂ: Cuvântul "nemo", în limba latină, înseamnă "nimeni". Pentru o companie, numele de "Nemo Express" nu este cel mai fericit, pentru că înseamnă "Nimeni Express"...

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville (18361885) şi Édouard Riou (18331900) / "Caăpitanul Nemo priveşte la o caracatiţă uriaşă ", ilustraţie la "20.000 de leghe sub mări", de Jules Verne. NOTĂ: Cuvântul "nemo", în limba latină, înseamnă "nimeni". Pentru o companie, numele de "Nemo Express" nu este cel mai fericit, pentru că înseamnă "Nimeni Express"...

Compania estima în memorandum că îşi va reduce treptat gradul de îndatorare, dar în scurt timp ajunge să aibă capitaluri proprii negative Creditori ai Nemo cereau intrarea societăţii în insolvenţă încă din vara anului trecut; conducerea emitentului nu a anunţat acest lucru la BVB

Valul listărilor din ultimii ani în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a adus, pe lângă câteva companii performante ce migrează uşor către Piaţa Principală, şi emitenţi care au înşelat sever aşteptările invesitorilor. Bineînţeles că investiţiile implică riscuri care se pot materializa oricând, inclusiv din cauze imposibil de prevăzut. Doar că există situaţii în care, prin comportamentul incorect al anumitor actori ai pieţei, investitorii sunt prejudiciaţi iar imaginea bursei este pătată. Nerespectarea obligaţiilor de raportare, tranzacţionarea pe baza informaţiilor privilegiate, folosirea banilor strânşi în plasamente altfel decât se promitea în documentele de ofertă sau estimarea de către companii a unor rezultate total rupte de realitate, intră în această categorie.

Astăzi vă prezentăm cazul NemoExpress Logistic, societate aflată în insolvenţă, al cărei mod de raportare este inacceptabil chiar şi pentru Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, unde reglementările sunt mai relaxate.

Compania de servicii de curierat NemoEx­press Logistic, ce are listată o emisiune de obligaţiuni negarantate pe Sistemul Multlateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB), a intrat în insolvenţă la finele lunii octombrie a anului trecut, la propria cerere, după ce mai mulţi creditori solicitaseră anterior acest lucru.

Ultimele tranzacţii cu obligaţiunile emitentului s-au făcut la 16% din valoa­rea nominală, ceea ce arată că investitorii au speranţe reduse să-şi recupereze investiţia în titlurile care, în momentul lansării, ofereau o dobândă foarte atrăgătoare. Conducerea Nemo nu a răs­puns, până în acest moment, solicitării noastre privind situaţia companiei.

Promisiunea unei dobânzi de 7%, când inflaţia în zona euro abia era puţin peste zero

NemoExpress Logistic derulase prin Certinvest, în vara anului 2020, un plasament privat al unei emisiuni de obligaţiuni prin care atrăsese de la inves­titori 1,57 milioane de euro. Titlurile, cu o valoare nominală unitară de 100 de euro, au scadenţa în iunie 2023 şi o rată fixă a dobânzii de 7% pe an. Într-o perioadă în care inflaţia din zona euro era puţin peste zero, o asemenea dobândă părea atractivă, chiar dacă era vorba des­pre o mică societate din România.

Potrivit unui comunicat al Nemo, fondurile atrase în cadrul plasamentului privat de obligaţiuni urmau să fie utilizate pentru dezvoltarea activităţii societăţii ce implica investiţii în soft­ware, achiziţii de mijloace de trans­port, combustibil sau angajarea de personal suplimentar.

Conform companiei, aceste investiţii urmau să susţină creşterea numărului de clienţi, a volumului de marfă transportată şi implicit creşterea cotei de piaţă.

În iunie 2021, obligaţiunile Nemo sunt listate la BVB, operaţiune intermediată de Intercapital Invest. Nu ştim cum arăta documentul de ofertă aferent plasamentului, dar memorandumul ce a însoţit listarea este foarte subţire. Documentul este plin de generalităţi, cu pagini întregi de liste şi puţine explicaţii - te miri că s-au găsit persoane care să investească în baza unui asemenea prospect (documentul de ofertă şi memorandumul de listare nu sunt acelaşi lucru, dar în mare parte sunt asemănătoare).

În 2020, NemoExpress a avut venituri totale de 121,06 milioane de lei, cu 12% sub cele din anul anterior dar, datorită unei scăderi mai accelerate a cheltuielilor, societatea a obţinut un profit net de 4,09 milioane lei, cu mult peste cele 0,94 milioane lei din 2019.

Pe de altă parte, gradul general de îndatorare al societăţii era mare - de 93,8% în 2020 şi de 90,1% cu un an în urmă. La finele lui 2020, compania avea datorii totale de 55,5 milioane lei, cele către instituţiile de credit (linii de credit, leasing-uri financiare), ridicându-se la 14,3 milioane lei. Dar, potrivit memorandumului, îndatorarea societăţii avea să scadă. Pentru 2021, se previziona un grad de îndatorare de 86,5%, ce avea să se reducă la 72,7% în 2022 şi 60,6% în 2023.

"Gradul de îndatorare în perioada 2021 - 2023 prezintă o dinamică favorabilă datorită creşterii cifrei de afaceri şi a diminuării datoriilor faţă de bănci, firme de leasing, furnizori şi asociaţi. Creşterea cifrei de afaceri este susţinută din dezvoltarea intensă a segmentului B2C de activitate", se menţiona în document.

NemoExpress - un caz ce ilustrează arbitrariul raportărilor de la BVB

Conducerea companiei nu dă nicio explicaţie pentru înrăutăţirea situaţiei financiare a societăţii, în 2021

La finele lunii aprilie 2022, NemoExpress publică raportul anual pentru anul anterior în care arată, fără nicio explicaţie, că societatea are o pierdere de 1,9 milioane lei şi capitaluri proprii negative de 4,46 milioane lei. Adică nici vorbă de reducerea gradului de îndatorare, după cum se estima în memorandum - datoriile au crescut şi au depăşit activele.

Conform celor publicate, la 31 decembrie 2021, compania avea datorii totale de 64,79 milioane de lei, cu 16,7% peste cele din anul anterior. Datoriile pe termen scurt scăzuseră cu 7,3%, la 29,5 milioane lei, în timp ce datoriile pe termen lung urcaseră cu 48,8%, până la 35,3 milioane de lei. Cifrele sunt prezentate sec, fără lămuriri - ca şi cum investitorii nu ar trebui să ştie de ce se deteriorează situaţia financiară a firmei pe care o împrumutaseră.

Totuşi, această situaţie nu stârneşte temeri în piaţă, fapt reflectat de dinamica cotaţiei obligaţiunilor care se tranzacţionau în acea perioadă în jurul valorii nominale.

Doi acţionari îşi vând în grabă deţinerea de 90% în Nemo, către cel de-al treilea

În data de 1 septembrie 2022, pe site-ul supervizor.ro apare ştirea că, cu doar câteva zile în urmă, fuseseră depuse două cereri de insolvenţă pentru NemoExpress Logistic, venite din partea Premium Store Bucureşti şi Uniteh Pro. De asemenea, existau şi alte procese intentate de parteneri de afaceri, iar în mediul online mulţi clienţi se plângeau că nu îşi pot recupera banii din vânzările cu ramburs.

O cerere de insolvenţă este, fără discuţie, o informaţie care poate avea un impact semnificativ asupra preţului unui instrument financiar, astfel încât trebuie raportată, după cum se arată în Legea 297/2004 ((Art. 244 (1) şi Art. 226 (1)). Dar, conducerea nu a raportat acest lucru la BVB !!

În data de 12 septembrie, compania anunţă la bursă că Dan-Dumitru Şerbănescu, ce avea 51% din societate şi Capital Fleet Services, ce deţinea 39% din prestatorul de servicii de curierat, ies din companie şi îşi vând participaţiile lui Florian Stănilă care astfel ajunge de la un pachet de 10% să deţină integral Nemo. Hotărârea fusese luată în AGA din 25 august. Era un semnal care arăta că probabil lucrurile merg prost. Altfel, de ce şi-ar vinde în grabă cei mai importanţi acţionari participaţiile către cel de-al treilea?

Presa financiară începe să scrie despre problemele NemoExpress, iar în câteva zile investitorii în obligaţiuni ale companiei încep să vândă în panică, cotaţia prăbuşindu-se.

Raportul semestrial publicat în 21 septembrie aduce noi veşti proaste. Compania anunţă, din nou fără nicio explicaţie, că la jumătatea anului are o pierdere de 7,1 milioane lei şi capitaluri proprii negative de 11,5 milioane de lei. După câteva zile, Nemo vine cu o completare de trei rânduri, în care spune că pierderea a fost generată de "contextul global din perioada pandemică, agravat ulterior de creşterea preţului carburanţilor, a asigurărilor auto, coroborate cu criza forţei de muncă, aspecte ce nu au putut fi transpuse în preţurile serviciilor către clienţi".

În fine, în a doua parte a lunii octombrie, Tribunalul Ilfov dispune deschiderea procedurii de insolvenţă pentru NemoExpress, la cererea companiei. Conform instanţei, societatea are peste 2.500 de creditori pentru care singura posibilitate reală de a-şi recupera creanţele o reprezintă reorganizarea. "Disponibilităţile băneşti din bănci ale societăţii sunt de 89.657 lei în timp ce datoriile scadente depăşesc 54,9 milioane lei", se arată în încheierea şedinţei Tribunalului Ilfov din 24 octombrie 2022.

Până la deschiderea procedurii, nu mai puţin de 45 de creditori depuseseră cereri de insolvenţă împotriva Nemo, iar creanţele invocate de aceştia sunt în valoare totală de 28,5 milioane lei. Cel mai important creditor al companiei este CEC Bank, cu 12,5 milioane lei. Interesant este că, al doilea creditor, cu 6,99 milioane lei, este Capital Fleet Services, societatea care, cu doar câteva luni în urmă, îşi înstrăinase participaţia de 39% în Nemo Express. Astăzi este termenul pentru depunerea tabelului preliminar de creanţe, conform ultimei raportări de la BVB.

Probabil că se va clarifica, în instanţă, cum s-a ajuns aici.

Cazul NemoExpres ilustrează zicala românească "Nu tot ce zboară se mănâncă". Modul în care a comunicat compania, memorandumul şi rapoartele publicate sunt inacceptabile pentru orice piaţă de capital, chiar dacă este vorba despre Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, unde reglementările sunt mai relaxate. Iar faptul că, pe site-ul BVB nu au fost comunicate informaţii foarte importante, ce puteau avea impact puternic asupra cotaţiei, trebuie cercetat şi sancţionat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Mai presus de toate, investitorii trebuie să deschidă bine ochii, să înţeleagă clar în ce îşi plasează banii, pentru că ASF nu îi apără, riscă să fie înşelaţi şi să îşi piardă economiile sau să petreacă ani prin săli de judecată.

Opinia Cititorului ( 43 )

  1. Asta este înșelăciune iar BVB și ASF au asigurat pur si simplu succesul infracțiunii. Fara înțelegere prealabilă nu putea fi admisă nicăieri la tranzacționare pur si simplu un nimic.

    1. Corect, problema e ca ASF permite listarea de obligatiuni negarantate. Asta este un haos programat.

      Este echivalentul masinilor care ar circula pe strazi fara RCA, pe ideea ca "poate" nu vor face accident.

      exact sunt partasi si ASF la insolventa Nemo.

    Pai sunt cazuri mai multe pe BVB. Nu trebuie s aluati decit listarile din 2021 si 2022, sa afcem comparatie cu pov3stile vandute in memeorandumuri si evolutia reala. Avem GOCAB un doamant neslfuit sub conducerea BRK. Apoi putem vorbi si de REIT unde ,cuklmea tot BRK e in fruntea listarii. care promtea contracte ferme de inchirieire, catre o firma de constructii, care era partenera cu IMPact, si ar fi platit pe chiriempreutir de 4 stele, sau mai mult. SI culmea, dupa citeva luni, contractul s-a rupt. Nu outem sti, ca nu a fost comunicat la BVB. dar veniturile nu au mai venit. Daca schimba, sectorul, RKOT, unde la lisatre am avut un pret de peste 4x pretul din oferta, dupa acre a scazut constant, 2 qxctionari au vandur la greu tot anul 2022, si in ulimele 2 ziel au raportat si ei la BVB lucrul asta.. Am mai vazut cazuri cind in prea economica apareau vanzari de procente bune de actiuni la unele firme, dar pe saitul BVB nu apareau tranzactiile. ASF a devenit CNVMul de demult. Si mai are putin sa spuna: romani dormiti linistiti, ASF vegheaza!

    1. CNVM a facut puscarie pentru mai putin decit fraudele permise de ASF.

      CNVM era racheta pe langa ASF.

      Correct. Si nu punem la socoteala cele 3 mari falimente din asigurari Astra, Carpatica si City. Se clatina si Euroins.E dezastru.

      Nu sunt un cunoscator pe bursa dar nu inteleg cum companiile mari aleg aceasta companie BRK pe post de MM ,au incredere in acest MM ca nu urmareste si alte interese altele decat ale companiei care a ales-o sa faca acest lucru ?ca vorbim de companii mari listate pe bursa.

      Pai si atunci cum de stii ca nu mai e contractul cu acea firma de inchiriere?

      vezi ca la RKOT Alexe a raportat mereu trecerile sub praguri

      Ne lasi cu securistul de Alexe? Cumpara baiatul asta si vinde la 30 si ceva de ani mai ceva ca Warren Buffet. Numai cine nu se pricepe la piata de capital nu-si da seama ca individul e un front-man care rade tamp in timp ce altii fac jocuri n spatele lui. Nu se intreaba nimeni cum de ii cunoaste pe toti initiatorii de pocnitori si cum de isi gaseste el mereu parteneri pentru tranzactii semnificative? Secu, secu, secu! Si implicarea in ”afaceri”.

      Ce ticalosi puteti fi astia de scrieti gratuit. Va dati cu parerea in spatele unui anonimat. Scrieti cu nume si prenume ce doriti sa transmiteti. De ce spui ca REIT nu mai are contract de inchiriere? Ai visat azi noapte? Ai tu date concrete? Reclama la ASF, la alte entitati abilitate, politia din cartier unde vrei dar nu arunca cu noroi. Nu scrie aici ca un las, un papa lapte ipocrit. Tot ce se intampla aici are o singura directie. Un interes al cuiva ca nu poate fi altfel...

    Stimati investitori, cititi cu atentie, pentru ca in afara ziarului Bursa nimeni nu spune o vorba despre porcariile astea.

    Sint grupuri infractionale organizate nederanjate de nimeni. 

    Oare in speta Nemo Express face ceva Cec-ul sa isi recupereze banii? 

    Vorbim despre o banca de stat, totusi. 

    Poate se autosesizeaza DIICOT. 

    1. Pai de la falimentul City despre care s-a tot scris s-a sesizat cineva? Nu era nici o cercetare inceputa la dDIICOT. ASF doarme linistita. Asta nu ar fi cel mai rau dar doarme linistita, inconstienta si incompetenta.

      Vazand ca i se naruie "pusculitele", mai face statul ceva: a mai infiintat o noua banca de stat, BID, asa ca are cu ce se juca. Mai baga niste bani pe la Blue Air, posturi de conducere caldute si bine platite.

    presa la nivel national are batista pusa pe tambal , pt ca se pompeaza sume masive in presa de catre partidele la putere

    respect Bursa, pt ca faceti jurnalism si se mai spun lucrurilor pe nume 

    doamne fereste de vreun crah bursier, sa vedem niste tepe date de brokeri investitorilor , sa le fure actiunile, cum s-a mai intamplat, [...]

    1. cat ma bucur ca exista bursa.ro....jur ca am scrolat tot si nu e nicaieri info ca aici, acest ziar decent atrage legea asupra incalcarii flagrante in forma continuata a legii, am citit ultimele articole cu privire la tepele de pe bvb, indignarea e mare in randul retailului DEOARECE ACUM REALIZEAZA in ce s-a bagat, adica in ceva fara arbitru, fara supraveghere, nu zic fara reglementare (desi pt aero....doar bvb cica raspunde, dar cum raspunde la tepe? baga capul in pamanat, hanga vede doar cresteri, tanase mai prelungeste un mandat) CAND O SA VAD SI IN ALTE PUBLICATII SI ZIARE ARTICOLE DESPRE TEPE SI INEXISTENTA ASF?

      Nu stiu ce vede Hanga dar Gradinescu sigur nu vede nimic. Se uita in gol.

      Hanga a fugit ca un las de la Sif 5 si nu a spus nimic despre concertarea celor de la Sif 1&4 si fondurile lor.

      Hanga a plecat de la SIF5 pentru ca nu a fost de acord cu gravele încălcari ale legii de către gașca Ciurezu

    Va rugam sa scrieti si despre tranzactiile uriase cu partile afiliate ale unor emitenti si care nu au fost raportate investitorilor,acestia pot gasi unele informatii doar prin paginile multe ale rapoartelor anuale,ascunse prin alte lucruri irelevante.

    APP ia bani in plasament si zice ca se dezvolta apoi ii imprumuta pe toti catre Ellada development SRL si Global Real Estates Agentes SRL,firme detinute de catre actionarul majoritar. 

    AAB deruleaza plasament privat si apoi imprumuta 10 milioane lei fara a anunta investitorii care afla doar din raportul firmei imprumutate,societatea-mama AG care spune ca a returnat respectivul imprumut!Deci dupa ce s-a terminat contractul. 

    HUNT este indatorata masiv la'un actionar' 

    Observati ca in toate cazurile e vorba de sume imense in raport cu activele si afacerile acelor companii si nu se raporteaza de indata informatii minime despre 

    -data contract 

    -valoare contract imprumut,parti 

    -conditii contract rata dobanda,termen rambursare,garantii 

    Practic sunt deturnate fondurile obtinute de la investitori fara a se fi precizat vreodata ca asta e destinatia lor!

    E un fapt de o gravitate extrema pe care ASF il stie si il tolereaza prin complicitate la delapidare in dauna avutului privat. 

    1. Ellada Development srl e aprobata executarea ei silita in 2 dosare cu creditor o firma de constructii.Adica cine stie ce parte din banii APP acolo se duc,adio!Doar ca investitorii APP vor afla dupa spartul targului.

      adica la HUNT a dat majoritarul banii lui firmei fara dobanda si e deturnare, vezi ca le incurci grav

      la abb a fost vorba de 5 milioane cateva luni 

      sezi bland daca nu esti informat

      iar ai aparut la aparat hotii?va primiti partea?

      e bine sa te informezi inainte

      E bine sa te informezi inainte... De la baietii cu ochi albastri, cum se informeaza Alexe, de este in mijlocul tuturor evenimentelor. Cum altfel? Asa din presa?

      Tu ai inteles sensul articolului si al mesajelor?

      E vorba despre ascundere informatii cu foarte mare relevanta. 

      dar te obliga cineva sa cumperi ?

      Nu, dar nici nu-l poate opri nimeni sa-si apere interesele. O modalitate de a face asta este sa-i expuna pe escroci.

    Atat ASF cat si unii brokeri sunt total depasiti de escroci. Pentru ca sunt mai putin inteligenti decat escrocii fraiericii ajung sa fie victime. Oricat ar castiga ei din comisioane, pierderea de imagine si de clienti ca urmare a magariilor in care se implica nu poate fi compensata. Ei ar trebui sa se bata ca IPO-urile sa fie garantate edeoarec ca ei recomanda investitiile propriilor clienti pe care ii pierd ca urmare a acestor recomandari.

    se vede ca nu stiti in ce sa investit, eu cu cripto nu am emotii si acolo nu e nici o reglementare

    trebuie sa mai si pierdeti ca sa invatati

    daca nu va place mergei la banca cu banii sau titluri de stat  

    Daca administratorul judiciar isi face treaba, multi bani de la Nemo se vor recupera.

    Interesant ca dobanzile datorate de Nemo la luna Decembrie s-au platit investitorilor, deci omul poate chiar s-a apucat serios de treaba.

    Acolo nu e o poveste comerciala sau de business, e o ticalosie mai inspre penal 

    Felicitari! Bun condei!

    De am avea tot m multi jurnalisti si decidenti de acceasi onestitate si capacitati intelectuale dearte ar fi Romania!

    Din pacate multi se lasa cumparati pe mai nimic de decidentii corupti! 

    Fed rug pulls! m...(0)(0)...m

    s c cret 

    Maine cine iese la tabla dintre urmatoarele: MILK si BTCP, Goldring cu NRF/CLAIM/BIOW, Tradevile cu eternul Vivre, sau clasicele cumetrii intre SIF uri SWISS si ASF ?

    1. da,da,da.

      Ai uitat tocmai de cel condamnat penal adica Voicu cu teapa data de Certinvest iar acum Voicu vine cu alte pocnitori Meta Estate Trust (MET) parteneriat cu BRK, Holde Agri Invest S.A. - Clasa A (HAI)

      * Nota cu privire la informatiile afisate la numarul total de actiuni 

      Numarul total de actiuni este determinat pe baza a 2 clase de actiuni: 

      Clasa „A” actiuni, in numar de 92.150.414 actiuni ordinare (Cod ISIN: RO5RYSUM9FJ2) admise la tranzactionare; 

      Clasa „B” actiuni, un numar 5.827.175 actiuni preferentiale. 

      Capitalizarea bursiera se calculeaza pe baza numarului total de actiuni. 

      Nu poti avea doua clase de actiuni pe legislatia actuala romaneasca, vedeti ca a incercat si ONE si au lasat-o moarta dupa ce investitorii au contestat AGA.

    Unde mai pui ca au fost si niste influensari pe grupurile de feisbuc de au pompat toate petardele asta inaintea plasamentelor.

    Se poate verifica cu data listarii si data promovarilor pe feisbuc iar toti acei influensari pot fii trasi la raspundere si ei pentru ca nici unul nu spunea ca e „o opinie personala si nu recomanda investitia in astfel de produse cu risc ridicat”.

    Se stiu ei pote dati si numele lor pentru corecta informare. 

    1. nu dam nume si la grupurile respective?

      eu urlam pe aici ca fac pump and dump! 

      au facut baietii "Exituri"... stau cu banii si asteapta "reducerile in fata".. 

      unii au mutat banii in alte sectoare din piata reala in anticipatie de crestere. 

      s c cret 

      Mare atentie ca unii dintre astia sunt oamenii securitatii. Nu ma puteti convinge pe mine ca un fata bleaga de Alexe invarte zeci de milionne de eur la 30 de ani cu o nonsalanta demna de Clark Gable. Asta nu pierde banii lui, se joaca cu banii altora care-l ghidoneaza.

      eu sunt de acord sa dam si nume de grupuri feisbuc....

      eu stiam ca baietii au facut exituri imediat dupa listare si in unele cazuri aruncau in piata constant cu ele pentru ca nu dura cateva zile si cand intrebau unii ce e cu actiunea x ei deja spuneau ca nu mai detin.

      Cei noi de unde sa stie chichitele astea din bursica noastra mica. 

    infectia deja e mare si a inceput sa se sparga punga cu puroi.

    azi doar tranzactii in valoare de24.832.750 lei pe bursica lui Hanga si Tanase.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb