PNL solicită concursuri "transparente şi corecte" pentru posturile de directori de şcoli neocupate

Andrei Stan
Politică / 22 ianuarie 2017

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Partidul Naţional Liberal (PNL) solicită organizarea de concursuri transparente şi corecte pentru posturile de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar rămase neocupate, a declarat, astăzi, preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

Aceasta a afirmat, citată de Agerpres: "În sistemul de educaţie nu se poate merge din eroare în eroare, din ilegalitate în ilegalitate. A existat un fals în acte publice, există abuzuri după abuzuri în judeţe. Ministerul e obligat să nu persiste în politizare şi improvizaţie. Trebuie aleasă calea legală şi transparentă".

Potrivit acesteia, Ministerul Educaţiei a numit 502 directori şi directori adjuncţi pe cele 666 de posturi neocupate prin concurs, chiar dacă nu toţi au promovat ori s-au prezentat la concursul organizat în această toamnă.

Într-o conferinţă de presă, Turcan a mai declarat: "Un candidat pentru o funcţie de director care nu a promovat concursul nu poate fi delegat pe acea funcţie din simplul motiv că nu va avea legitimitate în faţa corpului profesional sau pentru că nu are cunoştinţele necesare pentru a gestiona problemele aferente postului. Soluţia corectă/legală era să se organizeze un nou concurs acolo unde nu au fost ocupate funcţiile de conducere din şcoli".

În acest context, preşedintele interimar al PNL vorbeşte de un "asalt" al social-democraţilor asupra sistemului de educaţie.

"Asaltul PSD asupra învăţământului trebuie să înceteze. PSD a distrus şcolile profesionale, a încurajat frauda academică şi a adâncit decalajul dintre tinerii români şi cei europeni, a micşorat şansele absolvenţilor la o viaţă decentă. Prin politizarea funcţiilor de conducere, PSD îi îngenunchează şi pe ultimii profesori idealişti care mai credeau în valori precum: corectitudine, meritocraţie sau competitivitate", a mai spus Turcan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb