Politicienii merg la mănăstiri din ţară de Adormirea Maicii Domnului

F.A.
Politică / 15 august 2009

Politicienii merg la mănăstiri din ţară de Adormirea Maicii Domnului

Preşedintele Traian Băsescu este prezent, astăzi, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în localitatea Tismana din judeţul Gorj. La rândul său, şeful Guvernului, Emil Boc, au sosit, sâmbătă dimineaţa, la Mănăstirea Nicula, la slujba prilejuită de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.Şi preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, participă la slujba religioasă de la mănăstirea Nicula, alături de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, dar şi de alţi politicieni. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, se află la mănăstirea Sâmbăta din judeţul Braşov, la hramul lăcaşului de cult.

Sfânta Liturghie de la mănăstirea Nicula este oficiată de mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, şi de mitropolitul pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord, ÎPS Serafim, în faţa a peste 50.000 de credincioşi veniţi la acest lăcaş de cult încă din timpul nopţii. Mănăstirea Nicula este unul dintre cele mai însemnate locuri de pelerinaj ale Patriarhiei Române, în fiecare an, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la acest lăcaş de cult venind să se roage peste 200.000 de credincioşi.

Mănăstirea deţine o icoană a Maicii Domnului, pictată în anul 1861 de Luca din Iclod, despre care credincioşii spun că este făcătoare de minuni, că vindecă cele mai grave boli şi că a lăcrimat timp de 26 de zile, în anul 1699 odată cu aducerea ei la Tismana.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat de către o mulţime de credincioşi veniţi la hramul mânăstirii Tismana şi a fost primit de părintele Irineu Dogaru, după care a participat la liturghia din cadrul lăcaşului de cult oficiată de mitropolitul Irineu al Olteniei. După liturghia de mănăstirea Tismana, preşedintele Băsescu este aşteptat să participe la un festival de folclor ce se va desfăşura în oraşul gorjan Tismana.

Premierul Emil Boc a participat la slujba religioasă oficiată la Mănăstirea Nicula de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului şi a refuzat să dea declaraţii politice. "Declaraţiile politice le facem acolo unde le este locul", a subliniat Emil Boc.

La rândul său, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat: "Este cea mai frumoasă sărbătoare de Sf. Maria, am fost în multe alte locuri, dar aici este ceva deosebit, special".

Un număr de 2.228.597 de români îşi serbează, astăzi, onomastica, de Sfânta Maria, cea mai mare sărbătoare creştină a verii, informează un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Din datele statistice existente la nivel naţional reiese că 1.810.930 sunt femei care poartă numele de Maria sau derivate ale acestuia, iar 417.667 sunt bărbaţi botezaţi cu numele de Marin sau derivate ale acestuia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb