POLITICO: Corina Creţu, acuzată că avea program lejer de lucru şi vacanţe prelungite, după mai multe demisii din Cabinetul ei

Alexandru Costea
Politică / 10 decembrie 2015

Corina Creţu, acuzată că avea program lejer de lucru şi vacanţe prelungite, după mai multe demisii din Cabinetul ei

Comisarul European răspunde acuzaţiilor: "Schimbările de personal nu sunt excepţionale"

Actualizare 20:50 Creţu, despre acuzaţiile din Politico: "Sunt uluită; nu vreau să transform CE într-o casă a bârfelor"

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, se declară "uluită" de "atacul" dintr-un articol publicat de Politico pe tema programului său lejer de lucru şi a faptului că aproape jumătate din angajaţii de la cabinetul ei au demisionat din cauza modului în care i-ar trata, informează surse din presă.

"Nu am ce să răspund pentru că nu vreau să transform Comisia Europeană într-o casă a bârfelor. Eu cred că sunt date concrete şi, din acest punct de vedere, vă asigur de onestitatea şi integritatea mea. Sunt uluită de acest atac şi suntem toţi şocaţi, inclusiv în cabinet, pentru că nu există nicio evidenţă, nicio bază faţă de nimic din ce se scrie acolo", a declarat astăzi comisarul european, care a participat la reuniunea de la Bucureşti a Grupului de comunicatori ai politicii de coeziune (grupul INFORM).

Creţu a mai spus că nu ştie la ce săptămână se referă programul său la care face referire articolul şi a dat asigurări că programul său este foarte încărcat.

"Eu nu ştiu ce săptămână anume a primit acel jurnalist din partea celui frustrat din cabinetul meu care a oferit acel program, dar eu vă rog să luaţi programul meu pe tot anul şi să-mi spuneţi dacă nu aveam şi eu dreptul la un weekend, care este citat acolo şi care este printre puţinele weekend-uri pe care mi le-am luat într-un an de zile", a afirmat Creţu.

Comisarul european a mai declarat că articolul publicat de Politico "nu are nicio legătură cu jurnalismul de investigaţie sau de orice alt fel" şi că îşi doreşte să fie judecată în funcţie de realizările sale din ultimul an.

(S.A.)

-----------

Aproape jumătate din personalul apropiat comisarului UE pentru politici regionale Corina Creţu a demisionat în timpul primului ei an în funcţie, motivul fiind obiceiurile de muncă ale acesteia, scrie Politico, citând surse din cadrul cabinetului.

Potrivit publicaţiei, foşti şi actuali angajaţi povestesc că aceasta avea un program de lucru lejer, combina delegaţiile oficiale cu călătoriile de vacanţă şi solicita personalului din subordine să îndeplinească sarcini personale.

Potrivit unui articol publicat pe site-ul Politico, foşti şi actuali angajaţi au descris cabinetul Corinei Creţu ca fiind într-o stare de dezordine pe fondul plecării şefului de cabinet, al şefului adjunct, al şefului de comunicare dar şi a altora. Rata de rotaţie a personalului este neobişnuit de mare - 8 din cei 19 membri ai cabinetului privat al comisarului au plecat în decurs de 12 luni.

Mai mulţi consilieri din cabinetul personal al comisarului au plecat pentru că s-au temut că nu vor putea să o apere, susţine Politico, adăugând că personalul a început să fie atât de îngrijorat de faptul că Corina Creţu îşi ia prea mult timp liber încât şeful sau de cabinet de la acea vreme a avertizat-o că blocarea programului cu menţiunea "timpul comisarului" sau "fără întâlniri" poate părea suspectă.

Publicaţia a vorbit cu 11 foşti şi actuali membri ai cabinetului său, iar mulţi dintre ei au refuzat să comenteze oficial "revolta personalului".

Într-o copie a programului ppersonal al comisarului Creţu din ultimele 12 luni, obţinută de publicaţie, se poate observa că în multe zile de luni, joi şi vineri nu sunt programate întâlniri, iar surse din cadrul personalului au declarat că un program deschis înseamnă că în general aceasta nu lucra în zilele respective.

Din cei 28 de comisari UE, Corina Creţu are cea mai mare rată a absenteismului de la întâlnirile săptămânale ale Colegiului Comisarilor, lipsind la aproape un sfert dintre ele.

Potrivit Politico, Corina Creţu ignora deseori regulile de comportament intern ale Comisiei, ceea ce ar fi dus la frustrarea membrilor cabinetului. Spre exemplu, actuali şi foşti membri ai cabinetului susţin că ea fuma în birou, ignorând o interdicţie la nivelul întregii instituţii.

"Toată lumea i-a spus «poţi face asta», însă ea răspundea «În România un ministru poate să facă ce vrea el»", susţine un fost membru al cabinetului.

Creţu răspunde acuzaţiilor

Comisarul european pentru politici regionale acuză Politico de un atac "fără precedent şi fără nicio bază reală".

Corina Creţu scrie, pe Facebook, că "schimbările de personal în cabinetele comisarilor nu sunt excepţionale, în special în primul an de mandat, atunci când mulţi realizează că ritmul de activitate este mult mai alert decât şi-au imaginat atunci când au acceptat această provocare".

Corina Creţu arată că primul an din mandatul său "s-a caracterizat printr-o agendă extrem de încărcată, cu foarte multe întâlniri şi misiuni de lucru în statele membre" şi că agenda sa publică "reflectă această intensitate a angajamentelor".

Creţu mai scrie că intenţioneza să menţină acest ritm de lucru în perioada următoare "pentru a asigura implementarea acestor programe, în teritoriu, cât mai repede".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inca un "ambasador" care ne face faima! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb