POLIŢIŞTII VOR LUA URMA POLITICIENILOR DIN "OFF-SHORE"?! Guvernul vrea să umble pe la paradisurile fiscale!

Oleg Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 10 februarie 2004

Miile de companii româneşti în care sînt implicate firme "off-shore" vor trebui să fie reautorizate de Registrul Comerţului l Autoritatea pentru Control şi Registrul Comerţului vor ca Internele să avizeze firmele cu acţionari sau asociaţi din paradisuri fiscale şi "off-shore"

Firmele cu acţionari sau asociaţi provenind din paradisuri fiscale vor fi nevoite să obţină un aviz special de la Mi-nisterul Internelor, potrivit unui proiect de ordonanţă privind evaziunea fiscală. Astfel, fiecare cerere înregistrată la Registrul Comerţului, provenită de la o societate cu acţionari sau asociaţi originari din zonele "off-shore", va trebui să fie verificată în afara ţării. Iniţiatorii proiectului- Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi Autoritatea Naţională pentru Control (ANC)- vor propune introducerea unui articol cu acest scop în legea privind evaziunea fiscală. Ministrul controlului, Ionel Blănculescu, ne-a declarat: "Peste 90% din operaţiunile de spălare de bani şi marile acte de evaziune au loc prin firme înfiinţate de companii originare din paradisuri fiscale sau < off-shore >". Ministrul Blănculescu a subliniat că prevederile legii vor viza şi firmele deja înmatriculate: "Pentru acestea vom adopta o formulă prin care să le obligăm la reautorizare". Ionel Blănculescu ne-a asigurat că autorizarea sau reautorizarea unei asemenea firme nu va dura mai mai mult decît obţinerea un aviz de la Ministerul Muncii, adică aproape 20 de zile. Şeful ANC crede că Registrul Comerţului va juca un rol foarte important în lupta împotriva evaziunii fiscale. Ionel Blănculescu a afirmat că operaţiunea de preschimbare a documentelor va ajuta la curăţarea mediului de afaceri.

Ministerul de Interne va trebui să colaboreze cu instituţiile de specialitate de la nivel internaţional pentru a afla dacă firmele care intenţionează să deschidă o societate în Ro-mânia au comis ilegalităţi sau dacă figurează pe vreo listă neagră. Internele vor accesa toate bazele de date existente, inclusiv cele aparţinînd Biroului Federal de Investigaţii din SUA, pentru a cunoaşte de la început dacă aceste companii fac parte din circuitele negre de spălare de bani.

Rămîne de văzut dacă iniţiativa ANC va fi acceptată de Parlament, ştiut fiind faptul că sînt destui parlamentari sau politicieni care îşi ascund numele în spatele unor companii din Cipru, Luxemburg, Irlanda...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb