Polonia plănuieşte să reia producţia de mine antipersonal, anunţă ministrul apărării

B.G.
Internaţional / 20 martie

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz (Sursă foto: Wikipedia)

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz (Sursă foto: Wikipedia)

Ministrul polonez al Apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, de declarat reluarea producţiei de mine de către Polonia, într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters, sursa informaţiilor ce urmează. Declaraţiile vin în contextul în care Varşovia a anunţat această săptămână că se va alătura ţărilor baltice în retragerea dintr-un tratat internaţional care interzice utilizarea acestor arme.

Decizia de a părăsi Convenţia de la Ottawa din 1997, tratat semnat de peste 160 de state, va permite Poloniei, Estoniei, Letoniei şi Lituaniei să reia stocarea şi utilizarea minelor antipersonal, ca parte a măsurilor de securitate în faţa ameninţării crescânde din partea Rusiei.

''Polonia şi vecinii noştri nu pot fi constrânşi de convenţii care limitează politica noastră de apărare şi descurajare'', a subliniat Kosiniak-Kamysz, explicând că politica de apărare trebuie să se adapteze noilor realităţi, conform sursei menţionate.

Ministrul a mai adăugat că procesul de retragere din Convenţia de la Ottawa va dura câteva luni, iar implementarea schimbării la Naţiunile Unite va necesita încă aproximativ şase luni. De asemenea, Kosiniak-Kamysz a menţionat că producţia minelor antipersonal va depinde de adaptarea industriei de armament poloneze.

Compania Belma, un important producător polonez de armament, a declarat că poate reechipa rapid utilajele pentru a începe producţia de mine antipersonal, având deja experienţă în fabricarea minelor anti-tanc.

Totuşi, experţi precum Charles Bechara, din cadrul ''Coaliţiei împotriva muniţiilor cu dispersie'', consideră că reluarea producţiei de mine antipersonal ar fi o provocare din punct de vedere financiar şi logistic, mai precizează Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9774
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3816
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8120
Gram de aur (XAU)Gram de aur454.7122

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb