Ponta a ajuns la Beijing pentru o vizită oficială de trei zile în China

A.C.
Internaţional / 31 august 2014

Actualizare 15:17 Dragnea va semna în China un acord privind utilizarea paşnică a energiei nucleare

Viceprim-ministrul şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, va semnat în China Acordul între Guvernul României şi cel al Republicii Populare Chineze privind cooperarea în domeniul utilizării paşnice a energiei nucleare, potrivit unui comunicat remis de MDRAP azi redacţiei.

Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea va semna acest document împreună cu Liu Qi, Vice Administrator (Vice Minister) of China National Energy Administration.

Vicepremierul Liviu Dragnea se află de ieri într-o vizită oficială în R.P. Chineză, ca membru al delegaţiei conduse de prim-ministrul Victor Ponta.

În comunicat se arată că în cadrul convorbirilor cu oficialităţile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Populară Chineză, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucureşti, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii etc.

Mâine, Liviu Dragnea va avea o alocuţiune la reuniunea economică organizată la Beijing, cu participarea reprezentaţiilor principalelor companii şi bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.

Tot mâine, el va participa la întrevederea în plen a celor două delegaţii iar ulterior va avea loc ceremonia semnării unor documente între partea romană şi chineză. În acest context, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va semna Acordul privind cooperarea în domeniul utilizării paşnice a energiei nucleare.

---------

Premierul Victor Ponta, însoţit de o delegaţie guvernamentală din care mai fac parte miniştrii Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Ioan Rus şi Constantin Niţă, a ajuns azi la Beijing, unde va începe o vizită oficială de trei zile, în perioada 31 august - 2 septembrie la invitaţia prim-ministrului Consiliului de Stat al R.P.Chineze, Li Keqiang, transmite Agerpres.

Victor Ponta este însoţit în vizita sa în China de soţia sa, europarlamentarul social-democrat Daciana Sârbu.

Premierul român şi membrii delegaţiei au fost întâmpinaţi pe Aeroportul Oficial din Beijing cu onoruri militare.

În cursul vizitei sale în RP Chineză prim-ministrul român va avea convorbiri oficiale mâine cu premierul chinez, Li Keqiang. În acest context vor fi semnate şi o serie de documente bilaterale.

Victor Ponta va fi primit, de asemenea, de către preşedintele R.P.Chineză, Xi Jinping, şi va avea o întrevedere cu Zhang Dejiang, preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare.

În cadrul convorbirilor cu oficialităţile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale România-China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucureşti în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii, educaţiei, culturii, etc.

Pe agenda de discuţii figurează şi aspecte legate de consolidarea relaţiei UE-China şi acţiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală şi Est - China, în implementarea celor convenite la Summit-ul de la Bucureşti din 2013.

În marja vizitei, premierul român va lua parte la o reuniune economică cu participarea reprezentanţilor principalelor companii şi bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.

De asemenea, prim-ministrul Ponta se va deplasa marţi cu trenul de mare viteză la Tienjin unde va vizita parcul tehnologic Tianjian şi va avea o întâlnire cu reprezentanţii firmelor care derulează afaceri în parc din domeniile IT, componente auto, produse bio, construcţii de maşini, etc. Premierul Ponta urmează să se întâlnească şi cu primarul din Tianjing.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb