Ponta coace cartofi pentru adversarii politici

ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Politică / 19 august 2015

Ponta coace cartofi pentru adversarii politici

Actualul guvern majorează salariile din sănătate cu 25%

Profesorii vor mărirea salariilor şi ameninţă cu proteste

----------------

Actualizare 14:43 Ponta: "Fac un apel către toţi ceilalţi bugetari, discutăm şi, când putem, ne ţinem de cuvânt"

Premierul Victor Ponta spune că este dispus să lase PNL la guvernare dacă acest partid va da, azi, medicilor salarii de 5.000 de euro, şeful Executivului făcând totodată un apel la negociere către ceilalţi bugetari şi, în funcţie de posibilităţi, se vor majora şi salariile lor, pentru că "merită".

Prim-ministrul a făcut această afirmaţie, azi la începutul şedinţei de Guvern, după ce i-a reamintit ministrului Sănătăţii, Nicu Bănicioiu, că îl aşteaptă săptămâna viitoare cu ordonanţa de urgenţă care va majora salariile personalului din sistemul de sănătate.

În acest context, Ponta a enumerat câteva creşteri salariale anterioare şi a precizat că Guvernul va majora veniturile tuturor bugetarilor, dar după negocieri, în timp şi în funcţie de posibilităţi.

Premierul a adăugat că, dacă PNL afirmă că, în acest moment, se pot majora salariile medicilor cu 5.000 de euro, este dispus să lase acest partid la guvernare.

"Dacă zice cineva că, azi, poate să mărească la toţi sau dacă zice PNL că, azi, poate să le facă la medici 5.000 de euro, îi las, azi, pe PNL, dar ştiţi şi dumneavoastră că nu e adevărat", le-a spus Ponta miniştrilor.

El a mai afirmat că mesajul este unul serios, ca până în prezent, pentru că ştie cât se poate da şi nu promite ceea ce nu se poate face.

(A.C.)

-----------------

Actualizare 14:38 Ponta: "Important e acel 20% TVA"

Premierul Victor Ponta a spus, astăzi înaintea începerii şedinţei de Guvern, că speră ca liderii politici şi Parlamentul să ţină cont de "opinia tehnocrată" venită din partea Executivului şi Codul fiscal să fie aprobat şi promulgat săptămâna viitoare, el afirmând totodată că este important să se termine "bătălia politică".

"Cred în continuare ca un tehnocrat ce sunt, alături de domnul Teodorovici, că important este să dăm mesajul fundamental pentru economie şi pe zona socială cu 20% TVA, nu 19, că 20% cotă generală cu 9% la alimente înseamnă 16 medie", a subliniat premierul, precizând că celelalte lucruri care privesc alte taxe şi impozite pot fi discutate de către oamenii politici, important fiind acum ca TVA să fie redus 20%.

Ponta a precizat că a discutat despre acest lucru şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

"Sper ca liderii politici şi Parlamentul, săptămâna viitoare, să ţină cont de opinia noastră tehnocrată şi să avem Cod Fiscal, să avem stabilitate economică, să se creeze în continuare locuri de muncă, să crească salariile, să scadă preţurile prin scăderea TVA", a arătat premierul.

De asemenea, prim-ministrul a precizat că cele 4 puncte de TVA, care înseamnă 7 miliarde lei impact negativ, cu creştere economică, cu organizare în continuare bună a ANAF şi cu cheltuieli inutile de care "scăpăm", nu reprezintă o problemă pentru economie.

"În primele 6 luni am încasat 10 miliarde de lei în plus, deci anul viitor măcar 7 le încasăm sigur şi cred că un consens politic ne va ajuta pe noi, cei care punem în aplicare codul, să mergem în aceeaşi direcţie şi din punctul ăsta de vedere m-aş bucura şi mă bucur când există soluţii raţionale", a pecizat primul-ministru.

(A.C.)

-------------

Actualizare 11:22 Iohannis a discutat cu Ponta la Cotroceni despre Codul Fiscal

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit azi cu prim-ministrul Victor Ponta, pe agenda discuţiilor fiind "priorităţile legislative" din această toamnă şi, totodată, a fost abordată şi tema Codului Fiscal, potrivit unui comunicat emis de Administraţia Prezidenţială.

(A.C.)

-------------

Actualizare 10:07 Ponta, mesaj privind salariile poliţiştilor şi profesorilor: "Deocamdată se poate doar pentru medici"

Victor Ponta a declarat, ieri, că majorarea salarială se va face "deocamdată doar pentru medici", anunţul fiind făcut în contextul în care profesorii şi poliţiştii au reacţionat imediat la decizia Guvernului de a creşte salariile în sistemul medical şi au cerut şi ei bani mai mulţi, potrivit surselor din presă.

Premierul Victor Ponta a declarat, la postul de televiziune România TV, că "deocamdată" măriri salariale se pot face doar în sistemul medical, precizând că medicii nu au fost contra majorării salariilor profesorilor în 2014.

"Acum, când avem posibilitatea, prin economii în sistem, cred că aşa este corect faţă de medici. În rest, toată lumea îşi doreşte un salariu mai mare. Deocamdată se poate doar pentru medici. Azi, cu banii pe care îi avem putem să majorăm pentru medici, aşa cum anul trecut am făcut pentru profesori. Când se poate, se poate", a mai arătat premierul.

(A.C.)

------------

După cartoful fierbinte al Codului Fiscal nesustenabil pe care Victor Ponta vrea să-l lase în mâna eventualului guvern liberal viitor, premierul mai plantează şi un întreg câmp de mine antipersonal, ca să le zboare degetele, indiferent la consecinţele asupra noastră, a cetăţenilor.

Liberalii au propus partidelor parlamentare consultări pe Codul fiscal şi sustenabilitatea acestuia, cerând ca documentul să fie asumat de întreaga clasă politică şi de întreaga societate, dar îi aşteaptă şi alte suprize pesediste.

Premierul Victor Ponta a anunţat ieri, triumfător, că salariile medicilor vor creşte cu 25% de la 1 octombrie, calculând impactul bugetar anual al acestor majorări salariale la 1,7 miliarde de lei. El a mai spus că, pentru anul acesta, resursele sunt asigurate din sumele economisite, dar este nevoie în octombrie de o rectificare bugetară astfel încât, din noiembrie, personalul din sistemul de sănătate să primească salariile majorate. Premierul a mai anunţat că în 2016, dar şi în anii următori, vor mai avea loc creşteri în sistemul sanitar cu câte 25%.

Imediat după anunţul premierului, sindicaliştii din Educaţie au cerut, la rândul lor, ca şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de acelaşi tratament ca al medicilor: "Majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar".

Mai mult, şi poliţiştii au anunţat ieri că vor majorări de salarii.

Toate aceste cereri se adaugă creşterilor salariale cu până la 70% ale angajaţilor de la Administraţia Prezidenţială şi ale aparatului de lucru al Guvernului, după ce Parlamentul, cu majoritate pesedistă, a aprobat o lege privind măsuri de reorganizare ale administraţiei publice centrale.

Secretarul general al PNL Marian Petrache ne-a declarat recent, într-un interviu: "Mi-am dat seama că Victor Ponta ne lasă un «cartof fierbinte» atunci când era presat de problemele pe care el le are şi am zis că va pleca din fruntea guvernului, după aprobarea acestor două legi - Codul Fiscal şi legea salarizării bugetarilor. Dar nu poţi, în acelaşi timp, să reduci nivelul taxelor (n.r. Codul Fiscal) şi să măreşti cheltuielile (n.r. legea salarizării bugetarilor)".

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a comentat ieri, pe Facebook, după ce Victor Ponta a anunţat majorarea salariilor din sănătate, că "odată cu suprasolicitarea măririlor salariale, premierul Victor Ponta a deschis cutia Pandorei", adăugând că speră ca România să nu ajungă ca Grecia în doi ani: "Legenda spune ca Zeus i-a dăruit lui Epimeteu pe Pandora şi cutia ei, plină de rele, dar cuprinzând un singur lucru bun: Speranţa. Să asemuim Pandora cu Guvernarea. Odata cu supralicitarea măririlor salariale, premierul Ponta a deschis cutia Pandorei". El a adăugat că rămâne speranţa că ţara noastră nu va ajunge în doi ani în situaţia Greciei. "Cum spuneam, singurul lucru bun din cutia Pandorei este Speranţa. În cazul nostru, speranţa că nu vom ajunge ca Grecia în doi ani", a scris Predoiu.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că, prin majorarea salariilor medicilor, Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului: "Totul a plecat de la proiectul legii salarizării bugetarilor, care a dat milioanelor de români care lucrează la stat iluzia unor creşteri salariale majore, într-un timp scurt. Victor Ponta e un premier lipsit de credibilitate, care îşi doreşte cu orice preţ să rămână la putere. Încearcă să cumpere bunăvoinţa oamenilor şi a declanşat un val de revendicări sociale, care a început cu medicii şi se pare că va continua cu profesorii şi cu poliţiştii.

Cu siguranţă lucrurile nu se vor opri aici".

Liderul PNL mai spune că, deşi revendicările diverselor categorii de bugetari sunt absolut legitime, este clar că ele nu pot fi îndeplinite simultan, fără a compromite stabilitatea financiar-bugetară a ţării.

Alina Gorghiu a menţionat: "PNL consideră că guvernul actual nu poate gestiona valul de nemulţumiri sociale. Chemarea noastră la dialog adresată celorlalte forţe politice, în special pe tema codului fiscal şi a legii salarizării, este acum mai actuală şi mai necesară decât oricând.

Victor Ponta nu vrea să aştepte rezultatul consultărilor pe care PNL le-a cerut pe tema salarizării, pentru că nu mai e preşedinte de partid. Ponta vrea să secătuiască bugetul României pentru ca niciun partid, nici măcar PSD să nu mai poată guverna în linişte socială. E răzbunarea lui faţă de înfrângerea din PSD şi faţă de înfrângerea din alegerile de anul trecut.

Repet: profesorii, medicii şi alte categorii profesionale au motive întemeiate să ceară creşteri salariale, dar acest lucru trebuie făcut coerent şi cu responsabilitate. Trebuie să stabilim ritmul şi etapizarea creşterilor salariale din sectorul bugetar.

În ceea ce priveşte situaţia medicilor, Guvernul PSD a reacţionat în ultima clipă în faţa unei acţiuni fără precedent a acestora. Personalul medical a dat dovadă de o solidaritate de breaslă extraordinară în protestul său. Este de neînţeles, însă, de ce un Guvern care îşi laudă neîncetat performanţele economice a ignorat situaţia medicilor până când lucrurile au ajuns într-un punct critic".

Oprea: "UNPR nu are mandat la discuţiile tehnice pe Cod, dar în Parlament votăm alături de coaliţie"

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat, ieri, că la discuţiile tehnice pe tema Codului fiscal, care vor avea loc în 20 august, formaţiunea sa vine "fără mandat", însă în Parlament va vota politic alături de restul coaliţiei, fiind convins că se va ajunge la un acord asupra acestui proiect.

"Noi suntem convinşi şi credem că această discuţie tehnică va debloca dialogul şi se va găsi o soluţie împreună cu toate partidele, pentru că trebuie să ne supunem specialiştilor. Suntem convinşi că aceste discuţii vor avea un rezultat, iar apoi se va lua o decizie politică", a declarat Oprea, citat de Mediafax.

Liderul UNPR a spus însă că formaţiunea pe care o conduce va vota, "ca întotdeauna", alături de coaliţia de guvernare din care face parte, atunci când se va ajunge la votul politic din Parlament.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Daca nu le facea Ponta, le promitea PNL-ul in campanie. Grecia, venim !!!!

    Profesorii sunt ultima categorie sociala a acestei tari!Platiti exact ca agricultorii luati cu ziua la sapa!!!!Cu un guvern atat de mincinos si incompetent nu exista decat o cale de actiune!!!!GREVA GENERALA IN INVATAMANT!!!!

    1. daca vreti lefuri mai mari intai faceti curatenie, inchideti sutele de licee la care nici 10% dintre absolventi nu iau bacu-l si unde se intra cu nota 3 sau 4 la admitere. La fel incetati joaca

      cu facultati si sectii care nu au candidati. Tineti cont de situatua

      demografica si redimensionati intreg sistemul de invatamant si apoi cereti mariri de lefuri. Probabil ca s-a uitat situatia din 2008 cand din din motive electorale s-au marit salariile din invatamant cu 70% si apoi s-aintrat in criza. Ajunge ! 

      Cu facultati de rahat mandra noastra profesorime care munceste mai putin de jumatate din cat munceste orice alta categorie profesionala, prin abordari ca cea a Analistului anterior nu are nici cum nici de ce sa promoveze pe scara valorilor din Romania. Eu va platesc prin taxe si impozite si cer in primul rand sa se reorganizeze invatamantul sa plece cei ce nu au ce cauta fie prin pregatire, fie prin atitudine fie prin capacitate de munca si apoi, celor ce au ramas sa li se maresca salariile. Oricum nu injurand guvernul meriti mai multi bani publici iar agresivitatea si abuzul trebuie sa atraga pedeapsa corespunzatoare nu o recompensa.

      Nu au nicio vina profesorii pentru ca avem multe facultati de fatada (fabrici de diplome). Acestea sunt sustinute de o parte a clasei politice care preda (asa zisi profesori universitari) la acele universitati pe bani multi. Ei isi iau banii, facultatea profitul iar studentii diplomele. Deasemenea, profesorii nu au nicio vina (sau eventual o vina marginala) pentru ca avem licee unde ajung elevii cu medii mici si deci mai putin pregatiti si mai putin interesati de a acumula cunostinte. Acestia nu au cum sa obtina rezultate bune la BAC intrucat au lacune majore in pregatire, nu atat datorita profesorilor cat mai ales dezinteresului pentru actul de invatare. Un factor care a condus la aceasta situatie este si materia mult prea bogata. Scoala ar trebui sa formeze cultura generala, nu sa prefgateasca genii, pentru ca nu toti pot rezista unor asemenea cerinte si in fond avem nevoie de "patura de mijloc" si nu de cateva genii care ajung sa lucreze afara si multa prostime care ramane sa taie frunze la caini in tara. Trebuie eliminat balastul din programa scolara si pus accentul pe ceea ce este util mai departe in viata.

      Nu este adevarat. Profesorii chiar munces in cele 4-6 ore de cursuri zilnice si numai cine nu are copil nu stie ce inseamna sa ai de-a face cu o clasa de copii si cu parintii acestora care adesea au pretentii contradictorii (ba ca vor mai mult de lucru pentru acasa, altii ca li se da prea mult de lucru, altii ca de ce a luat nota mica, ca are copilul geniu si este de 10+ si nu de 9 etc.). Alti bugetari au program de 8 ore di care lucreaza efectiv 4...5 sau chiar mult mai putin in cazul parlamentarilor. Pe lang orele efectiv lucrate, profesorii corecteaza in timpul asa-zis liber tezele si lucarile elevilor, simularile de capacitate si de BAC, lucrarile la olimpiade, asigura asistenta la examene, olimpiade, simulari etc. Plus alte activitati (consfatuiri, cursuri de pregatire obligatorii, servicii de supraveghere in cadrul scolii, intocmirea dosarelor cu fisele de lucru etc.). Practic se ajunge la 7 ore lucrate efectiv (sau poate chiar mai mult), In alta ordine de idei, calitatea actului de invatamant depinde si de calitatea profesorilor, or la actualele niveluri de salarizare din invatamant, doar stundentii cu potential mic si dornici de a avea totusi o diploma si titulatura de "titrat" mai aleg sa predea la catedra si sa suporte umilinte atat din partea parintilor cat si a elevilor (pentru ca nu poarta haine de firme ca ei sau pentru ca nu isi permit sa si le schimbe zilnic sau pentru ca isi mananca pe fuga senvisurile in pauza, in timp ce schimba cataloagele, in timp ce ei arunca la cos cornul si lapetele care nu sunt de nasul si pretentiile lor). Este bine sa acuzam doar atunci cand suntem in cunostinta de cauza, altfel gresim si devenim penibili.

      Nu ma indoiesc ca exista profesori dedicati si competenti dar va rog sa intalegeti o problema sistemica: de la buget se cheltuiesc sume enorme totusi pentru invatament si un procent de cca 40% din elevi pierd timpul

      in "LICEU" in total 12 sau 13 ani de scoala ca apoi sa se inscrie la 

      somaj sau sa devina muncitori necalificati sau salahori peste hotare.. Bani cheltuiti aiurea ar putea fi folositi pentru calificarea in meserii uzuale de care tara are nevoie( sudori, electricieni, mecanici ect) iar o parte din economiile realizate ar permite majorarea salariilor profesorilor care ar ramane in sistem. 

      Povestile cu programa prea incarcata nu tin. Priviti la tarile de success unde se studiaza pe rupte de catre cei care vor sa mearga mai departe.

      1. De la buget se cheltuiesc sume enorme pentru orice, nu numai pentru invatamant, datorita incompetentei, dezinteresului si necinstei celor care lucreaza in ministere, agentii si autoritati

      2. Programa este incarcata cu multe cerinte de rang inferior in detrimentul celor imnportante, determinand disiparea eforturilor elevilor in directii lipsite de importanta. Ca sa raspunda tuturor cerintelor si exigentelor, un elev de nivel mediu si chiar peste trebuie sa invete continuu pentru a tine pasul, ceea ce nu este normal intrucat trebuie sa poata acorda timp si altor activitati (sportive, lectura, socializare etc.) care contribuie la formarea si dezvoltarea multilaterala a acestuia. Ca sa te convingi ca am dreptate ia cateva manuale scolare, parcurgele si vei observa cum chestiile importante au alocate aproape acelasi spatiu si timp ca si aspectele mai putin importante sau deloc importante pentru viitorul copilului. Daca cerem prea mult, copii nu vor putea tine ritmul si vor capota indreptandu-si atentia si anergiile in alte directii care sa le ofere satisfactii. Ii pierdem. In alta ordine de idei, s-a incetatenit opinia ca esti bun si te poti realiza numai dada esti titrat, daca ai absolvit o faculate asa incat acum toata lumea are diploma si vizeaza locuri de munca si salarii pe masura asteptarilor, or nicio societate nu este formata numai din medici, ingineri, avocati si economisti. Cei care ar trebui sa fie tehnicieni, instalatori, electricieni sau strungari au diplome si implicit alte asteptari. Pentru a reveni la normalitate: 

      1. trebuie inchise fabricile de diplome (din pacate insa acestea alimenteaza o buna parte a clasei politice 'telectuale) 

      2. trebuie schimbate mentalitatile in societate astfel incat oamenii sa fie apreciati pentru ceea ce sunt (pentru caracterul lor) si nu pentru functiile pe care le ocupa (pentru hainele pe care le poarta). Am intalnit oameni "in salopeta" care si-au ajutat semenii acolo unde oamenii "in costum" nu au facut-o. Si iata ca ne intoarcem la educatia de baza si la principiile fundamentale care ar trebui sa ne conduca.  

      3. In tarile de succes nu se studiaza pe rupte decat cel mult in facultati si numai ceea ce este util mai departe (si nu de toate si nimic ca la noi). Acolo mai degraba se lucreaza mult (la proiecte) decat se toceste. La noi se studiaza pe rupte in gimnaziu intoxicand copii cu o avalansa de cunostinte (multe lipsite de importanta) in timp ce dincolo se formeaza caractere la varstele mici fara a pune presiune pe timpul liber al copiilor.

      Problematica este complexa si nu poate fi expusa aici in cateva randuri (care oricum nu conteaza pentru ca nu sunt bagate in seama). 

    De acord cu majorarea salarilor medicilor, asistentelor si a personalului auxiliar (chiar este necesar). Nu inteleg insa de ce este legalizata spaga in aceste conditii. Acum toata tara si tot sistemul bugetar (si in special profesorii) pot emite pretentii (indreptatite in aceste noi conditii) la spaga. Altfel, se face discriminare intre categorii sociale. Tot mai des am impresia ca suntem conusi de idiotii (sa majorezi salariile si in acelasi timp sa ridici spaga la rang de virtute este o mare idiotenie). Trebuie facut ceva cu invatamantul de la noi pentru ca prea genereaza multi idiotii care culmea ajung,cu precadere in functiile de conducere!!

    1. Este interesant....toate mesajele trimise de antivorbitorii de la punctele de mai sus ..,fiecare luat si analizat in parte au un mic "sanbure" ..de adevar.. Din aceasta concluzie (parere personala) ar rezulta in primul si in primul rand necesar o ADEVARATA reforma a invatamantului... Aceasta reforma insa nu facuta pe "genunchi" ...gen Funeriu..sau gen Andronescu Ecaterina... O reforma care intradevar aduce intr-un final un consens cu specialistii din domeniu si care in final sa lamureasca clasele politice...care la ora actuala sunt total neaveniti...si sa nu zic chiar "niste ageamii". Cred ca toata lumea este lamurita cum au decurs pana la urma toate aceste schimbari in invatamant...Trebuie facuta o reforma pe termen lung...credibila si eficienta scolarizarii elevilor si studentilor. La ora actuala este un "haos" atat in invatamantul preuniversitar si univarsitar... Tocmai datorita acestui "haos" din invatamant ..fiecare unitate de invatamant,fie pre sau universitara isi face "legea" lui de organizare cat mai atipica cerintelor elevilor sau studentilor si asta ma refer mai mult la intrarea elevilor la facultate...Cineva spunea ca Liceul sa fie o unitate de invatamant pentru o cultura generala si paralel sa fie unitati de invatamant de profesii si meserii.. etc. Toate aceste observatii si propuneri trebuie discutate la o masa cu specialisti si luate multe ...multe alte masuri.

      "Nu inteleg insa de ce este legalizata spaga in aceste conditii. Acum toata tara si tot sistemul bugetar (si in special profesorii) pot emite pretentii (indreptatite in aceste noi conditii) la spaga. Altfel, se face discriminare intre categorii sociale. Tot mai des am impresia ca suntem conusi de idiotii (sa majorezi salariile si in acelasi timp sa ridici spaga la rang de virtute este o mare idiotenie)."

      Inaltimea functiei l-a naucit cu totul pe timpitul asta de Ponta. A inceput sa biiguie: "medicii nu mai sunt funcţionari", " "contribuţii suplimentare" pe care pacienţii vor să le dea medicului şi asistentului care l-au tratat"... Adica scade contributii, taxe si impozite, iar pe de alta parte introduce "contribuţii suplimentare".  

    Cel mai mare salariu net primit de un angajat al unităţii spitaliceşti din municipiul Târgu Jiu depăşeşte suma de 10.000 de lei. Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pe statele de plată din luna ianuarie a acestui an s-au aflat 1.062 de angajaţi, atât personal medical, cât şi personal administrativ. Fondul total net de salarii plătite a fost de 2.276.565 de lei. Leafa netă a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost de 6.608 lei. De asemenea, alt medic din Comitetul Director a primit un salariu de 7.546 de lei. Alt membru din conducerea unităţii medicale, respectiv directorul financiar-contabil a încasat un salariu net de 6.438 de lei.

    Cel mai mic salariu al unui membru din cadrul Comitetului Director este primit de directorul de îngrijiri, asistenta medicala, respectiv 3.675 de lei. Şefii de secţii au primit salarii nete cuprinse între 3.800 şi 6.500 de lei. La Secţia medicină internă, medicul specialist, de exemplu, a beneficiat în luna ianuarie de o leafă de 2.900 de lei. Salariile asistenţilor pornesc de la 1.800 şi ajung şi până la 2.500 de lei. Infirmierele au încasat salarii cuprinse între 800 şi 1.100 de lei. Medicul-şef de la Unitatea Primiri Urgenţe a primit o leafă netă de 4.678 de lei. De asemenea, şeful Serviciului Anatomie Patologică a plecat acasă cu un salariu net de 9.464 de lei, iar medicul primar din acelaşi serviciu a primit 8.119 lei. Şefa farmaciei Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a luat un salariu 2.904 lei, iar preotul unităţii medicale din Târgu Jiu are o leafă de 1.576 de lei. Salariile medicilor rezidenţi au variat între 1.200 de lei şi 2.100 de lei. La Serviciul Medicină Legală (SML) Gorj sunt de departe cele mai mari salarii din Spitalul Judeţean. Şeful SML a primit în ianuarie o retribuție de 6.257 de lei. În cadrul aceluiaşi serviciu, mai sunt trei medici cu salarii consistente: 10.184 de lei (cel mai mare salariu din spital), 9.269 de lei şi 6.437 de lei. Până şi femeia de serviciu de la SML Gorj are o leafă cât un economist sau inginer din unitatea medicală, respectiv 1.760 de lei. Cei doi autopsieri au avut şi ei salarii de peste 3.000 de lei net.

    1. Este haos in tot ceea ce controleaza statul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb