Ponta: "Nu candidez la prezidenţiale"

Ziarul BURSA #Politică / 30 aprilie 2013

Victor Ponta

Victor Ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, că nu candidează la alegerile prezidenţiale de anul viitor, ci îl va susţine pe Crin Antonescu, iar dacă liderii PSD îi vor cere să devină candidat înseamnă că nu mai este bun să ocupe poziţia de prim-ministru, scenariu catalogat a fi improbabil. Ponta a fost întrebat cum vede afirmaţiile lui Adrian Năstase cu privire la existenţa în PSD a unei anumite presiuni pentru desemnarea unui candidat propriu la prezidenţiale.

"Când vorbim de candidaţi, nu putem vorbi în general. Cine e candidatul la prezidenţiale al PSD? Eu nu candidez, am un mandat de prim-ministru suficient de dificil, am o înţelegere absolut clară cu Crin Antonescu şi mă ţin de cuvânt. Înainte de a construi USL, mi-am întrebat colegii: < Nu putem avea ambele funcţii, şi cea de preşedinte, şi cea de prim-ministru. Care credeţi că e cea mai importantă funcţie pentru PSD? >. Absolut toţi au spus funcţia de prim-ministru. Liberalii s-au ţinut de cuvânt, m-au sprijinit, m-au votat, sunt prim-ministru, acelaşi lucru se va întâmpla şi în 2014", a susţinut Ponta, citat de Mediafax.

El a fost întrebat ce poziţie va avea dacă în vara anului viitor liderii PSD îi vor cere să devină candidat la prezidenţiale.

"Asta înseamnă că vor să mă dea jos din funcţia prim-ministru, nu? Pentru că, dacă PSD va avea candidatul la prezidenţiale, funcţia de prim-ministru aparţine PNL. Nu mi se pare un scenariu probabil. Pentru mine, nu e un lucru bun, pentru că înseamnă că nu mai sunt bun de prim-ministru şi trebuie să fiu promovat", a replicat Ponta.

În privinţa candidaturii pe liste separate la europarlamentare, liderul PSD a menţionat că a ştiut de la început că se va candida separat, întrucât el a fost cel care a scris protocolul USL, unde nu este prevăzută candidatura comună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb