Ponta: "Nu-mi dau demisia de la Guvern"

Alexandru Costea
Politică / 10 august 2015

Actualizare 21:03 Ponta: "O agenţie privată m-a supravegheat în America"

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că în timpul vacanţei în SUA a fost supravegheat de o agenţie privată, plătită de un site de ştiri din România.

"Pentru mine strict şi pentru familia mea, era un lucru bun şi în vacanţa asta să nu mai fiu prim-ministru, că nu se mai cheltuiau atâţia bani cu supravegherea mea prin diverse ţări. (...) O agenţie privată de acolo, din America (m-a supravegheat - n.r.). Un site din România a plătit nişte oameni acolo, care au stat după noi. E dreptul presei, e dreptul lor lor să facă acest lucru, aşa cum e dreptul meu de a merge în vacanţă cu familia. De câte ori plec în străinătate apare o fotografie de genul ăsta. Sunt bani pe care îi cheltuie un site privat de ştiri. Dacă ei îi au, treaba lor", a spus Ponta, la România TV.

Referitor la criticile care au existat în spaţiul public privind faptul că un lider de stânga face vacanţe şi se operează în străinătate, Ponta a comentat: "Dacă stau pe banii RA APPS la Neptun e de stânga? Sau dacă merg cu familia şi cu copiii fără să cheltuiesc un leu din bani publici? E o chestiune de propagandă. Bănuiesc că m-au criticat liderii PNL care sunt şi ei în vacanţă în străinătate şi e dreptul lor. Unde am fost eu în vacanţă, e mai ieftin ca la Mamaia".

Primul-ministru a afirmat, luni, că nu a fost deranjat de declaraţiile preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi de faptul că acesta i-a chemat la partid pe miniştrii PSD.

"Toate discuţiile şi toate declaraţiile domnului Dragnea legate de Guvern au fost stabilite împreună cu mine. Şi acum, în vacanţă, ne-am auzit în fiecare zi. Toate lucrurile pe care le-a declarat Liviu Dragnea au fost stabilite împreună cu mine. Eu sunt cel care ca preşedinte am introdus în Statutul PSD faptul că miniştrii PSD trebuie să participe la Biroul Permanent Naţional, pentru că au un suport politic, ei nu au doar suportul meu şi n-au venit cu funcţia de acasă. E un lucru absolut normal, începând cu toate democraţiile europene. Miniştrii sunt politici", a spus prim-ministrul, la România TV.

Întrebat dacă nu se teme de faptul că Liviu Dragnea îl "va vinde la schimb cu achitarea sa", Ponta a răspuns că nu.

(S.A.)

-----------

Actualizare 19:35

Premierul Victor Ponta a declarat, la postul România TV, întrebat dacă îşi dă demisia din funcţia deţinută la Guvern, că nu va face acest lucru.

"Mă şi gândeam cum să vă răspund ca să nu puneţi a doua întrebare. Mai e puţin până în decembrie 2016", a răspuns premierul.

"Am avut o discuţie foarte clară în CExN şi cu partenerii mei de alianţă, domnul Oprea, domnul Tăriceanu, Daniel Constantin. Lucrurile sunt extrem de clare. În cazul meu, demisia nu e doar o chestie personală. Este vorba de faptul că funcţia pe care o ocup, o ocup nu că am moştenit-o eu din familie, pe persoană fizică, ci că 5 milioane de români au votat cu USL. PSD, UNPR, ALDE, minorităţi, m-au sprijinit în toată această perioadă", a adăugat Ponta.

Solicitat totodată să precizeze dacă simte presiune pentru a renunţa la funcţie, Ponta a spus că "din prima zi".

"Funcţia de prim-ministru, neavând un mandat fix, e funcţia cea mai atacată şi cea mai dorită", a arătat el.

(A.C.)

--------------

Premierul Victor Ponta s-a întors la Guvern, după 12 zile de concediu

Premierul Victor Ponta a ajuns, astăzi, la Guvern, după 12 zile de concediu de odihnă, perioadă în care l-a delegat pe vicepremierul Gabriel Oprea să asigure permanenţa postului de prim-ministru.

Premierul Victor Ponta a stat la guvern aproximativ două ore, timp în care la sediul Executivului au fost prezenţi vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Daniel Constantin, potrivit surselor din presă.

Şeful Executivului a coborât din maşina oficială în jurul orei 11:00 şi s-a deplasat - inclusiv a urcat scările- fără să mai folosească cârje, aşa cum a procedat până la plecarea în concediu, după operaţia la genunchi pe care a efectuat-o la Istanbul, luna trecută. El a părăsit Palatul Victoria în jurul orei 13:40.

Deşi premierul s-a întors din concediu, până la acest moment, nu a fost convocată o şedinţă de guvern pentru această săptămână.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dar ce a baut Ponta in concediu de s-a imbatosat asa de tare ?

    Unde am fost eu în vacanţă, e mai ieftin ca la Mamaia".

    Alo, domnu prim; aratati muschii, fa ca la Mamaia, spre binele si fericirea noastra, a votantilor tai, sa fie mai ieftin ca pe acolo unde te-ai ratacit. 

    Van Damme, Stallone, Arnie sau Jasson Statham care v-a pazit? Numai cand ati facut declaratia cu privatizarea Oltchim i-ati fi putut obtine la pachet ca in The Expandables

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb