Popularitatea preşedintelui rus Vladimir Putin este în scădere, la o lună după ce Ucraina a lansat o ofensivă surpriză în provincia rusă de graniţă Kursk, relevă un sondaj publicat vineri de Centrul pentru Studiul Opiniei Publice (Vtsiom), relatează Agerpres.
Acest sondaj recent, efectuat între 26 august şi 1 septembrie, arată că 75,5% dintre ruşi au încredere în liderul de la Kremlin, faţă de 81,5% la sfârşitul lunii iulie. Aproape 20% dintre cei chestionaţi au spus că nu au încredere în preşedinte, iar restul au preferat să nu răspundă.
Preşedintele Putin se bucura de o încredere de peste 80% înainte ca trupele ucrainene să atace direct teritoriul rus, luând prin surprindere armata rusă care era slab desfăşurată în provincia Kursk. De asemenea, 72% dintre cei chestionaţi aprobă modul în care şeful statului administrează ţara, o scădere de 6,4 procente faţă de sfârşitul lunii iulie.
Incapacitatea armatei ruse de a apăra teritoriul naţional pare astfel să fi subminat încrederea populaţiei ruse în liderul de la Kremlin, deşi în acest timp trupele ruse au continuat să înainteze pe frontul din estul Ucrainei.
În urma ofensivei lansate pe 6 august, armata ucraineană a înaintat câteva zeci de kilometri în interiorul Rusiei. Armata rusă a trimis întăriri şi a stabilizat acest nou front, unde în ultima vreme nu s-au mai înregistrat evoluţii semnificative. Armata ucraineană nu pare să mai fi reuşit acolo progrese suplimentare, dar nici armata rusă nu a reuşit să recâştige din teritoriul rus căzut sub control ucrainean.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că armata sa controlează circa 100 de aşezări în provincia rusă Kursk şi că prin această ofensivă a forţat Rusia să mute zeci de mii de soldaţi de pe frontul din estul Ucrainei. De partea sa, Putin estimează că prin angajarea în această ofensivă a unora dintre cele mai bine instruite şi bine echipate unităţi, Kievul şi-a slăbit forţele de pe frontul ucrainean, ceea ce a a permis Rusiei să obţină noi progrese în estul Ucrainei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2024, 15:53)
asa-i cu propaganda KGB ista. unul care a bagat rusia in 3 ani de razboi, inflatie 25% pe an, are 75% din voturi . aham. spre deosebire de "ceilalti candiati".
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2024, 21:52)
Minciuna de natoist imperialist corupt. Inflatia in Rusia este sub 9%. Dar, spre deosebire de zona vestului hot, corupt si criminal, Banca Centrala a Rusiei are o dobanda real pozitiva. Ceea ce tu nu vei visa niciodata in vestul decadent.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2024, 22:28)
Tu ști ca ești în Rusia!
Trolache se văd rublele în jeb.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.09.2024, 08:45)
Banca Centrală a Rusiei (BCR) a anunțat vineri că a majorat dobânda cheie de la 16% la 18% în încercarea de a limita inflația, care este în creștere în special din cauza exploziei cheltuielilor militare, transmite AFP. asta in iunie. inflatia reala nu e 9% si "dobanda reala" nu e nici aia 9%.
se vede dupa cum scade si rubla fata de dolar ca "dobanda real pozitiva " e defapt foarte negativa. 25% inflatia reala nu propaganda kgb