POTRIVIT AUTORITĂŢILOR DE LA BRUXELLES, Economia zonei euro ar putea avea o expansiune superioară aşteptărilor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 mai 2010

Previziunile Comisiei Europene arată o inflaţie medie în zona euro de 1,5% în 2010, după care, în 2011, acest indicator va creşte la 1,7%.

Previziunile Comisiei Europene arată o inflaţie medie în zona euro de 1,5% în 2010, după care, în 2011, acest indicator va creşte la 1,7%.

Economia zonei euro ar putea creşte, anul acesta, într-un ritm mai rapid decât cel preconizat, în condiţiile în care redresarea globală alimentează exporturile regiunii, anticipează Comisia Europeană.

Potrivit estimărilor lansate ieri, de autorităţile de la Bruxelles, PIB-ul zonei euro ar putea creşte cu 0,9% în 2010, faţă de 0,7%, cât era previziunea anterioară. În 2009, economia regiunii a consemnat un declin de 4,1%. Estimările de ieri mai arată o expansiune de 1,5% a economiei zonei euro în 2011.

"Perspectivele îmbunătăţite privind creşterea economică în 2010 reprezintă o veste bună pentru Europa", declară comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, adăugând: "Trebuie să ne asigurăm, acum, că expansiunea nu va fi afectată de riscurile care ameninţă stabilitatea financiară. O creştere sustenabilă cere eforturi reale de consolidare fiscală".

Conform noilor estimări ale Comisiei Europene, datoria publică a zonei euro ar putea fi, în medie, de 84,7% din PIB anul acesta, respectiv de 88,5% în 2011. Totodată, deficitul bugetar din regiune ar putea atinge, în medie, 6,6% din PIB în 2010, după care va scădea la 6,1% în 2011. Amintim că limita prevăzută de UE pentru deficitul bugetar este de 3% din PIB.

Rata şomajului ar putea fi de 10,3% anul acesta, în regiune, conform estimărilor oficialilor europeni, faţă de 9,4% în 2009. Pentru 2011, estimarea este şi mai mare, Comisia Europeană anticipând o rată a şomajului de 10,4 procente.

Risc mare de contagiune în zona euro

Axel Weber, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), declară că zona euro este grav ameninţată de răspândirea crizei fiscale din Grecia.

"Există o ameninţare de contagiune gravă a altor state membre din uniunea monetară", a spus Weber, subliniind că, în asemenea condiţii, contribuţia Germaniei la pachetul de sprijin pentru Grecia este justificată.

Germania are o contribuţie de 22,4 miliarde de euro la pachetul de 80 de miliarde pregătit de zona euro pentru Grecia. Alte 30 de miliarde vor fi asigurate de FMI.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bai frate ! Astia de la guvernare nu stiu cum sa taie tot ce misca prin curtile vecinilor, insa sa se gandeasca sa auditeze sutele de milioane pierdute prin intermediul manariilor facute la nivel inalt NICI VORBA ! Si vorbesc cel putin de licitatiile castigate la supra-pret care sunt in dezavantajul Statului. "Ce noi? Noi nu facem asa ceva, doamne fereste."

    Pana cand nu se vor opri DETURNARILE DE BANI DE LA STAT IN MAINI PRIVATE (caci asta sunt la urma urmei, chiar daca sunt facute mai discret prin achizitionarea de servicii, bunuri pe factura, sunt totusi la supra-pret si o licitatie implica cel mai bun raport calitate/pret, nu cel mai prost raport, subunitar), PANA CAND NU SE VOR INLATURA LIPITORILE SI CAPUSILE ASTEA, PANA CAND NU SE VA FACE O DEPARAZITARE GENERALA PRINTR-UN AUDIT LA SANGE CA CEL FACUT LA MARILE CORPORATII (in stilul lor fascist, dar deh, functioneaza), NU VOM AVEA O TARA PERFORMANTA SI FUNCTIONALA !!!!!!!

    1. ASTA NU-I DEMOCRATIE ! CUM SA REPREZINTE CATEVA SUTE, MII DE OAMENI INTERESELE A ZECI DE MILIOANE DE OAMENI ?!?!

      Poate pana acum cativa zeci de ani nu era de conceput, insa acum cu tehnologizarea asta s-ar putea implementa un sistem informatic prin care OAMENII SA VOTEZE EI DIRECT LEGILE SI HOTARARILE BUNEI FUNCTIONARI A UNEI TARI ! Consilieri specialisti cu capul pe umeri sa vina cu propuneri de noi legi, sa dea variante de raspuns a) b) c) d) ... f) si oamenii sa voteze !!! Inclusiv o varianta h) in care oamenii sa se opuna variantelor de raspuns sau una i) in care oameni sa se opuna sondajului in sine. In cazul unei majoritati in partea de h+i , sa se reformuleze sondajul si consilierul sa primeasca o biluta neagra pt ca nu-si prea face treaba bine, ca nu este pe aceeasi unda cu gandirea masei de oameni. La prea multe bile negre este rapid inlocuit cu un alt consilier.

      OAMENI !!! TREZITI-VA !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb