POTRIVIT DIE WELT "ThyssenKrupp" a primit mai multe oferte pentru oţelăriile din Brazilia şi SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 octombrie 2012

"Steel Americas" a avut pierderi ajustate de 778 milioane de euro în primele nouă luni din exerciţiul fiscal curent, încheiate în 30 iunie.

"Steel Americas" a avut pierderi ajustate de 778 milioane de euro în primele nouă luni din exerciţiul fiscal curent, încheiate în 30 iunie.

"ThyssenKrupp" AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, a primit cel puţin cinci oferte pentru vânzarea oţelăriilor sale din Brazilia şi Statele Unite, anunţă publicaţia germană Die Welt, fără să citeze sursa informaţiei.

Conform Die Welt, printre companiile interesate de preluarea activelor "ThyssenKrupp" se numără "Posco" (Coreea de Sud) şi "JFE Steel Corp" (Japonia). Este implicat şi "ArcelorMittal" - cel mai mare producător de oţel din lume -, însă acesta este interesat doar de achiziţia fabricii din Alabama (SUA), susţine publicaţia germană. Un alt posibil ofertant este grupul minier "Vale", care deţine 26,9% dintr-o unitate "ThyssenKrupp" din Brazilia.

În luna august, directorul general al "ThyssenKrupp", Heinrich Hiesinger, declara că vrea să obţină cel puţin 7 miliarde de euro (9,03 miliarde de dolari) din vânzarea oţelăriilor menţionate.

"Dată fiind complexitatea procesului şi interesele diferite privind fabricile, nu putem furniza detalii referitoare la planul viitor", a declarat un reprezentant al "ThyssenKrupp".

În perioada aprilie-iunie, "ThyssenKrupp" şi-a redus cu 79% profitul înainte de dobânzi şi taxe, la 122 milioane de euro, de la 570 de milioane de euro în perioada similară din 2011. Profitul net din operaţiunile continue a crescut cu 16% în ritm anual, la 238 milioane de euro, dar vânzările s-au redus cu 7%, la 10,71 miliarde euro.

Menţionăm că "ThyssenKrupp" şi-a micşorat datoria netă la 5,8 miliarde euro la finele lunii iunie, de la 6,25 miliarde euro în anul anterior.

În perioada analizată, divizia "Steel Americas", care include fabricile din Brazilia şi SUA, şi-a majorat pierderile brute cu 38%, la 262 milioane de euro. Compania germană a anunţat, la momentul publicării rezultatelor financiare - în luna august - , că analizează viitorul acestei divizii, considerând că "Steel Americas" se află, în mod special, într-o situaţie provocatoare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb