Ţările din zona euro trebuie să implementeze mai multe reforme ca să se asigure că economiile lor au o creştere sustenabilă pe termen lung, atrage atenţia Peter Praet, economist la Banca Centrală Europeană (BCE).
"Mai sunt multe de făcut în vederea creării condiţiilor pentru creştere sustenabilă pe termen lung în zona euro, şi anume: reforme structurale", a spus Peter Praet, în cadrul unui discurs susţinut la Viena. În opinia sa, estimările sugerează că potenţialul de creştere a uniunii monetare este slab, iar o redresare solidă şi susţinută nu poate veni numai din politicile privind cererea.
Luna aceasta, BCE şi-a menţinut prognozele de creştere a economiei zonei euro în 2015 şi 2016. BCE aşteaptă ca Produsul Intern Brut al regiunii să aibă o expansiune de 1,5% în acest an şi de 1,9% anul viitor.
În contextul economic actual, BCE intenţionează să ducă la capăt achiziţiile de obligaţiuni pe care le face în baza programului de relaxare cantitativă lansat în martie anul acesta. BCE achiziţionează lunar active de până la 60 de miliarde de euro, iar oficialii băncii intenţionează să deruleze acest program până cel puţin în luna septembrie 2016.