PRECIZĂRI Banca Transilvania: Justiţia va proba nevinovăţia angajaţilor BT Securities, acuzaţi de manipularea pieţei bursiere

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2011

Banca Transilvania susţine compania de brokeraj BT Securities, una dintre cele mai importante subsidiare din Grupul Financiar Banca Transilvania, precum şi pe angajaţii aces­teia, având încredere că justiţia va proba nevinovăţia lor, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Informarea vine după ce brokeri de la BT Securities, împreuna cu directorul general al intermediarului, Rareş Nilaş, au fost trimişi în judecată, de către DIICOT Cluj, pentru presupuse acţiuni privind manipularea pieţei de capital.

"În urma unei analize interne, dar şi după consultarea unor specialişti în domeniu şi având în vedere opinia publică a CNVM (n.r. care nu a încadrat la manipulare de piaţă tranzacţiile efectuate prin BT Securities), Banca Transilvania a ajuns la concluzia că tranzacţiile realizate au fost uzuale, în conformitate cu normele pieţei pe care au fost operate", se mai arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii BT mai arată: "Conform Legii 297/2004 a pieţei de capital, abuzul de piaţă se aplică numai pentru o piaţă reglementată, deci nu şi în cazul Rasdaq - aceasta nu a fost calificată ca piaţă reglementată. Elementul probator este chiar raportarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare în jurnalul oficial al Comisiei Europene, în care se spune că în România există pieţe reglementate spot, la BVB, respectiv de derivate, atât la Bucureşti, cât şi la Sibiu. Nicăieri nu apare Rasdaq, ceea ce înseamnă că nici CNVM nu consideră Rasdaq o piaţă reglementată".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mizeria de la CNVM, ce se perpetueaza de 15 ani...produce asemena monstruozitati. Nu o fi Nilas usa de singoga, dar sa ajunga in tribunal pentru incompetentii de la CNVM....asta e prea mult si pentru Romania. Daca clarificau statutul RASDAQ asa ceva nu se intimpla. Dar cita vreme iau consultatii de la firma de incompetenta internationala (cu surogat debarba)...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb