PRELIMINARII CM 2022 Naţionala şi-a pierdut şi antrenorul, după ce de ani de zile nu îşi găseşte "busola"

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 17 martie 2021

Naţionala şi-a pierdut şi antrenorul, după ce de ani de zile nu îşi găseşte "busola"

Debutul echipei naţionale în preliminariile pentru CM 2022 nu se va desfăşură sub cele mai bune auspicii. Selecţionerul Mirel Rădoi tocmai a anunţat că a fost testat pozitiv, aşa că ratează complet pregătirea primelor meciuri, în funcţie de starea de sănătate putând să antreneze cel mult...online. Trebuie să căutăm puţin printre Legile lui Murphy ca să aflăm cum se termină ceva ce a început prost. Cert este că pierderea antrenorului era tot ce îi lipsea unei echipe naţionale care de ani buni şi-a pierdut busola, dovadă stând evoluţiile şi mai ales rezultatele.

Selecţionerul Mirel Rădoi a anunţat că fost testat pozitiv cu Covid-19 în urma unei testări efectuate la începutul acestei săptămâni: "Am efectuat luni, 15 martie, un test COVID care, din păcate, a ieşit pozitiv. Nu am simptome acum. Îmi doresc din tot sufletul să fi fost o eroare sau, în cel mai rău caz, ca perioada de 14 zile să fie aproape de final în cazul meu astfel încât să putem începe normal pregătirea partidelor".

Chestiunea cu perioada de 14 zile pe final nu are legătură cu experienţa de până acum în materie de coronavirus, aceasta decurgând din momentul confirmării infectării, ci doar cu dorinţa tehnicianului de a reveni mai repede alături de echipă. Potrivit FRF, selecţionerul va efectua teste suplimentare în aceste zile pentru clarificarea situaţiei. Cum echipa naţională va disputa trei partide în luna martie, toate în preliminariile Cupei Mondiale 2022: România - Macedonia de Nord (25 martie, ora 21:45), România - Germania (28 martie, ora 21:45) şi Armenia - România (31 martie, ora 19:00), Mirel Rădoi va putea să stea pe bancă cel mult la ultimul meci, care este şi cel mai uşor. Anul trecut selecţionerul echipei de tineret, Adrian Mutu a fost testat pozitiv înaintea unui meci, iar la respectiva partidă echipa a fost condusă de pe margine de Mihai Stoichiţă, omul de încredere al preşedintelui FRF. Cum atunci lucrurile au mers bine, a se citi că echipa a câştigat, schema poate fi repetată şi acum.

Debutul tricolorilor în preliminariile CM 2022 va avea loc în Bucureşti pentru că federaţia a "întrors-o ca la Ploieşti" pe ultima sută de metri, modificarea fiind acceptată de federaţia de la Skopje şi de organizatorii competiţiei. În contextul prelungirii efectelor pandemiei care nu permit accesul suporterilor pe stadioane şi la iniţiativa staff-ului tehnic al echipei naţionale, FRF a solicitat Federaţiei din Macedonia de Nord acceptul pentru modificarea locului de disputare al partidei programate în 25 martie 2021.

Astfel, deşi iniţial gazdă trebuia să fie Stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, în urma confirmărilor venite inclusiv de la organizatorii competiţiei, meciul se va juca pe Arena Naţională din Bucureşti.

FIFA a anunţat componenţa brigăzilor de arbitri care vor oficia la meciurile echipei naţionale programate în această lună. La partida România - Macedonia de Nord va oficia o brigadă portugheză va conduce partida, avându-l la centru pe Fabio Jose Costa Verissimo, ajutat de Luis Andre Ferreira Pinto Campos şi Bruno Miguel Campos Rodrigues, în calitate de al patrulea oficial fiind delegat Antonio Emanuel Carvalho Nobre. Meciul cu Germania va fi condus de o brigadă franceză, la centru Clement Turpin, arbitri asistenţi Nicolas Danos şi Cyril Gringore, cu Jerome Brisard al patrulea oficial.

În Armenia va arbitra o brigadă din Letonia, condusă de Andris Treimanis, ajutat de Haralds Gudermanis şi Aleksejs Spasjonnikovs, iar Vitalikj Spasjonnikovs în calitate de al patrulea oficial.

Tineretul reintră în scenă

Echipa naţională de tineret se va reuni astăzi urmând să participe, în perioada 24-30 martie, la faza grupelor a Campionatului European U21 din Ungaria şi Slovenia. Distribuită în grupa A, alături de ţara gazdă, Germania şi Ţările de Jos, selecţionata României va disputa toate cele trei partide la Budapesta, pe Stadionul Új Bozsik. Faza grupelor va avea loc în această lună, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai şi 6 iunie 2021. Programul tricolorilor este următorul: 24 martie, 22:00: România - Ţările de Jos; 27 martie, 19:00: Ungaria - România; 30 martie, 19:00: Germania - România. Antrenorul echipei noastre, Adrian Mutu este încrezător în şansele echipei noastre: "Mergem la Euro optimişti că vom face o figură frumoasă! Nu avem o grupă uşoară, dar suntem încrezători în şansele noastre. Am încredere în băieţii pe care i-am convocat. Sunt cei mai buni şi merită să fie la selecţionata Under 21. Mă bucur şi pentru cei ce vor fi la echipa naţională de seniori, au făcut pasul acolo şi le urez mult succes în partidele din martie. Obiectivul meu personal la acest turneu final este să ne ridicăm la nivelul prestaţiei din 2019 şi, de ce nu?, să depăşim acea performanţă. Aveţi încredere în noi, putem face românii fericiţi!" Selecţionerul Adrian Mutu a anunţat cei 23 de jucători din lotul României pentru Campionatul European U21. Aceştia sunt următorii: Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgovişte), Mihai Eşanu (Dinamo Bucureşti);Fundaşi: Ştefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruţ (FCSB), Alexandru Paşcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăguşin (Juventus/Italia), Raul Opruţ (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);Mijlocaşi: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruţan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Măţan (Columbus Crew/SUA);Atacanţi: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj). Lotul poate suferi modificări din motive medicale până înainte de prima partidă de la turneul final.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb