Premier Energy a achiziţionat un pachet de acţiuni de 51% la Alive Capital

Piaţa de Capital / 25 februarie 2022

Premier Energy a achiziţionat un pachet de acţiuni de 51% la Alive Capital

Alive Capital S.A. aduce la cunoştinţă finalizarea procedurii de achiziţie a unui pachet de acţiuni reprezentând 51% din capitalul social al societăţii Alive Capital S.A. de către Premier Energy S.R.L., deţinut anterior integral de către Dl. Giacomo Billi, se arată într-un comunicat de presă.

Operaţiunea de concentrare economică a fost anterior avizată de Consiliul Concurenţei, în baza acordului de principiu semnat în Noiembrie 2021, vizând intrarea in actionariatul Alive Capital a Premier Energy, companie ce a inregistrat una dintre cele mai mari cresteri in domeniul energiei din Europa de Sud-Est, cu venituri de cca. 400 milioane de Euro in anul 2021.

Premier Energy este implicata activ in Romania in producerea de energie electrica din surse regenerabile si in furnizarea si distributia de gaze naturale, iar in Republica Moldova in furnizarea si distributia energiei electrice.

Premier Energy este detinut în totalitate de EMMA Capital, holding de investitii, fondat in anul 2012 de Jiøí ©mejc. In ultimii ani a activat in special pe pietele din Uniunea Europeana, dar este present si pe alte piete Europene si Asiatice. In mod constant investeste in pachete de actiuni ale unor companii si participa la managementul si dezvoltarea acestora. Pe lângă companiile din energie, retail şi afaceri orientate către clienţi, investeşte în sectoare precum tehnologia financiară, finanţarea consumatorilor, jocurile de noroc, asigurările, produsele farmaceutice şi asistenţa medicală.

''Într-o piaţă a energiei cu modificări semnificative şi imprevizibile petrecute în ultimii doi ani, supusă unor presiuni sociale şi geopolitice importante şi aflată într-o tranziţie energetică a surselor de producere a energiei electrice către tehnologii curate, intrarea în acţionariat a unui puternic jucător internaţional va asigura creşterea continuă şi sustenabilitatea Alive Capital S.A. În acelaşi timp, Premier Energy îşi diversifică domeniul de activitate, consolidându-şi poziţia de actor important pe piaţa de energie din România , şi va beneficia de expertiza echipei Alive Capital pentru viitoare operaţiuni din domeniul productiei de energie electrica din surse regenerabile. În deplină concordanţă cu evoluţiile semnificative din piaţa de energie electrică naţională şi Europeană, acţionarii Alive Capital S.A. doresc să creeze o companie mai puternică, care să permită o finanţare mai bune a proiectelor Alive Capital şi care să îmbine activităţile complementare ale noului acţionar cu cele existente'', se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb